Nieuw Pampusseizoen met eilanddichter en speciaal openingsweekend

Wie komend Paasweekend naar Pampus gaat, wordt getrakteerd op energieversiersels en paaseieren zoeken. Vanaf Goede Vrijdag is het eiland weer dagelijks open en functioneert Pampus voor het eerst sinds zijn bestaan op zijn eigen, groene energie. Geen diesel meer nodig om het fort en restaurant draaiende te houden. Pampus heeft nu zijn eigen fossielvrije energiebronnen. Dit wordt gevierd in het openingsweekend met gratis traktaties, extra veel gidsen voor bijzondere rondleidingen en een vernieuwde blacklight speurtocht.

Eiland vol nieuwe energie
Vanaf 2024 is Forteiland Pampus zelfvoorzienend: volledig afhankelijk van de zon, de wind en het water rond het eiland. Duurzaam off-grid door innovatieve oplossingen. Wind en zon zorgen – met biovergisting en waterstof – voor energie. Van IJmeerwater wordt Pampuswater gemaakt en groenten, kruiden en bloemen komen uit eigen tuin.

Eilanddichter overleefde op Pampus
Eilanddichter Romy van Dongen ervaarde afgelopen week hoe het is om letterlijk afhankelijk te zijn van de elementen. Als bewoner van het ‘onbewoonde’ eiland deed ze dagelijks verslag van haar ervaringen. Op de nieuwe website van Pampus zijn haar avonturen en gedichten terug te lezen en te horen.

Veelzijdig eiland voor iedereen
Pampus is een forteiland met impact. Een plek om uit te waaien, geschiedenis te ontdekken, inspiratie op te doen over zelfvoorzienend leven en genieten, iets te vieren met vrienden en familie, met je klas heen te gaan of met je bedrijf. Zie pampus.nl voor wat er dagelijks te beleven is en voor wat er komend seizoen nog meer te zien en te doen is.

Nieuwsberichten

  • Pampus op de Impact Fair en locatie voor Denktankdagen

    3 april, 2024

  • Nieuw Pampusseizoen met eilanddichter en speciaal openingsweekend

    22 maart, 2024

  • Survivaltips

    14 maart, 2024