Pampus op de Impact Fair en locatie voor Denktankdagen

Op donderdag 4 april '24 start in de Utrechtse Jaarbeurs de driedaagse Impact Fair: de grootste Impact Experience van Europa. Pampus is present en ontvangt je tijdens deze beurs voor de verandering graag een keer op een geheel andere locatie. In Utrecht dus.
Twee dagen later, op zaterdag 6 april, vindt een mooie cross-over plaats tussen de jaarbeurs en het eiland. Tom 'Klimaatgeneraal' Middendorp zal dan vanaf Pampus in een live streaming tegelijkertijd spreken op het eiland en op de Impact Fair. Op Pampus ontmoet hij leerlingen van verschillende onderwijsniveaus en hij fungeert als moderator tijdens de Denktankdagen van THINK NOW.

THE PLACE TO BE VOOR IMPACTVOLLE HAPPENINGS

Meer en meer wordt Pampus een plek van ons allemaal, een plek waar iedereen welkom is om na te denken over een groenere, gezonde en blije wereld. Zelf onderneemt en organiseert Pampus veel verschillende impactvolle activiteiten, maar ook anderen zien in het eiland een fantastische plek voor hun eigen impactvolle happenings. Komend weekend bijvoorbeeld, organiseert de THINK NOW Foundation zijn eigen Denktankdagen.

DENKTANKDAGEN OP PAMPUS

Op 5, 6 en 7 april 2024 gaan middelbare scholieren van verschillende leeftijden en onderwijsniveaus oplossingen bedenken voor klimaatproblematiek. Ze hebben zich hierop onder begeleiding van experts in een voortraject van drie maanden voorbereid. De complete THINK NOW denktank wordt gefilmd voor een documentaire.

‘Think big, act small, start somewhere’, luidt het motto van Tom Middendorp. Klimaatverandering is een groot, complex probleem, maar we kunnen allemaal het verschil maken. ‘Al doe je maar iets kleins binnen jouw omgeving. Als miljarden mensen dat doen, dan gaat er écht iets veranderen. En sommige mensen kunnen uitzonderlijke dingen.’

Tom Middendorp, voormalig Commandant der Strijdkrachten en tegenwoordig bekend als de Klimaatgeneraal, is zaterdag moderator tijdens de Denktankdagen van de THINK NOW Foundation. Deze organisatie wil het maatschappelijke debat over duurzaamheidseducatie in het Nederlandse onderwijssysteem openbreken, met als doel dat duurzaamheid wordt opgenomen in de wettelijke leerdoelen voor primair en voortgezet onderwijs. Ook Daria van den Bercken, pianiste en directeur van de Keys to Music Foundation zal letterlijk een prominente rol spelen tijdens deze dagen. Speciaal voor de Denktankdagen is een concertvleugel naar Pampus overgevaren.

IMPACT FAIR

Voor iedereen die meer impact wil maken en op zoek is naar inspiratie wordt er vanaf donderdag 4 april in de Jaarbeurs in Utrecht drie dagen lang de Impact Fair georganiseerd. Het wordt niet alleen de grootste Impact Experience van Europa, het wordt zelfs de grootste, meest impactvolle do good beurs ter wereld! Het Pampusteam nodigt je van harte uit om er te komen kijken, voelen en beleven wat jij morgen allemaal anders kan doen om de wereld een beetje beter te maken. Verheug je op 7000 m2 vol inspiratie en impact-belevenissen. Wat je je daarbij moet voorstellen?... Nou, neem het Nemo Science Museum, met een snufje The Next Web en een flinke scheut 3FM Serious Request. Dan heb je een aardig plaatje voor ogen.

Kom naar de Jaarbeurs en ontdek de weg naar een fossielvrije economie. Zie in het klein hoe Pampus tegenwoordig zijn eigen water maakt. Wek je energie en je telefoon op met de elektrische fiets bij de Pampus-stand. En luister - terwijl je heerlijk voor Pampus ligt - naar verhalen over het verleden en de duurzame toekomst van het eiland. Pampus-ambassadeurs André Kuipers, Tom Middendorp, Dieuwertje Wallaart en eilanddichter Romy van Dongen spreken je toe.

Nieuwsberichten

  • Pampus op de Impact Fair en locatie voor Denktankdagen

    3 april, 2024

  • Nieuw Pampusseizoen met eilanddichter en speciaal openingsweekend

    22 maart, 2024

  • Survivaltips

    14 maart, 2024