Unesco en Stichting Werelderfgoed lanceren de Werelderfgoed Podcast

09-10-2020

pampus werelderfgoed podcast

“Ontdek werelderfgoed, je hebt er geen paspoort voor nodig,” aldus Werelderfgoedspecialisten Koosje Spitz en Petra Gout. Samen lanceren ze namens de Nederlandse Unesco Commissie en Stichting Werelderfgoed Nederland op 9 oktober hun gloednieuwe Werelderfgoed Podcast. Leuk en interessant om te horen over hoe de menselijke vernuftigheid en creativiteit geleid heeft tot de bouwstenen uit ons collectieve geheugen. 

Wereldwijd zijn er ruim 1100 plekken die zich Unesco werelderfgoed mogen noemen. Daarvan bevinden zich 10 in het Koninkrijk der Nederlanden. Een van deze 10 is de Stelling van Amsterdam, waarvan Pampus het boegbeeld is. In ons fort hebben we een ruimte speciaal gewijd aan het complete Nederlands werelderfgoed onder de noemer Ons UNESCO. Zeker even bezoeken als je op Pampus bent.

Over de Podcast
Deze nieuwe Nederlandse podcast is volledig gewijd aan alle ins- en outs van werelderfgoed. Hier worden de prangende vragen en interessante feiten over werelderfgoed besproken. De eerste aflevering staat in het teken van de vraag ‘Wat is Werelderfgoed?’. In de volgende afleveringen wordt ingegaan op de nominatieprocedure en uitdagingen bij het reilen en zeilen van deze bijzondere gebieden of gebouwen.

  • Luister mee via Spotify, of Soundcloud! Je kunt de podcast in iTunes vinden via zoekterm ‘Werelderfgoed’.
  • Heb je een leuke vraag, stuur hem naar info@werelderfgoed.nl en wie weet komt het terug als volgende onderwerp.
  • En wat facts & figures weten over Werelderfgoed? Dowload dan hier de factsheet!