Pampus sluit seizoen af in magisch kaarslicht

31-10-2019

nacht van de nacht op forteiland pampus Tijdens het landelijke evenement Nacht van de Nacht konden bezoekers zich vergapen aan Fort Pampus in kaarslicht. Door de lange gangen en donkere vertrekken brandde een lint van kaarslichtjes. Wie de sprookjesachtige route volgde, kwam hier en daar een gids tegen die kon uitleggen hoe het zelfvoorzienende Pampus vroeger omging met energie en verlichting, en hoe het tegenwoordig steeds duurzamer alles aanpakt. In het eveneens in kaarslicht badende paviljoen kreeg iedereen een warm onthaal met vers gemaakte soep van pompoenen uit Pampus’ eigen moestuin. Een verrassing die letterlijk in de smaak viel.

De Nacht van de Nacht is een van de grootste maatschappelijke campagnes in Nederland waarin honderden maatschappelijke- en culturele organisaties, gemeenten en bedrijven samenwerken. Samen met 12 ambassadeurs, waaronder Sacha de Boer, Anita Witzier en André Kuipers, vraagt de de Nacht van de Nacht aandacht voor energiebesparing op verlichting en het voorkomen van lichthinder.

Nacht van de Nacht was voor Pampus tevens de afsluiting van een seizoen vol activiteiten en nieuwe ontwikkelingen. Hoogtepunt was de nieuwe attractie met de luchtballon ‘Het geheime Wapen van Amsterdam’, maar ook de bijzondere crowdfundcampagne ‘Pampusnachten’ en het vierdaagse eilandfestival ‘Proef Pampus’ waren erg succesvol. Op nog enkele avonden Winterlicht na gaat Pampus nu met winterslaap. In 2020 – Pampus’ 125-jarig jubileumjaar – gaat het forteiland weer open op Goede Vrijdag 10 april.