Feest, inspiratie en verbinding tijdens het eerste Puur Pampus Festival 

10-07-2018

Pampus’ eerste groene festival was een off-grid feestje vol duurzame inspiratie!

puur pampus forteiland
PAMPUS’ EERSTE GROENE FESTIVAL, MEER DAN GESLAAGD!
Forteiland Pampus was afgelopen zaterdag en zondag het succesvolle toneel voor het eerste duurzame zwerfafvalweekend Puur Pampus Festival! Honderden kinderen konden van (zwerf)afval hutten bouwen en knutselkunst maken in grote, prachtig beschilderde indianententen. In de fortgracht waren zowat alle belangrijke Nederlandse ‘groene organisaties’ vertegenwoordigd op de duurzame markt. Door het fort liep een bijzondere route vol hoor- en zichtbare berichten van Sublime FM’s Nieuws van de Vooruitgang.  Publiek was onder de indruk van de Solar Voyager van expeditie Clean2Antarctica, genoot van alle gezelligheid en schoof aan bij een van de talloze interessante lezingen in het paviljoen. Niemand minder dan de vrouw van de vroegere astronaut Wubbo Ockels sloot deze reeks van Pampus Talks af en maakte de prijswinnaar bekend van 1 van de 5 BestWatt plug-in zonnepanelen die Pampus de komende zomermaanden mag weggeven.
 
INSPIRATIE EN VERBINDING
Mensen inspireren en aanzetten tot duurzaam omdenken. Bewustwording creëren aangaande zwerfafval. Duidelijk maken dat iedere stap richting een duurzame toekomst – hoe klein dan ook – al goed is en dat groener doen helemaal niet moeilijk is, maar juist leuk en mogelijk voor iedereen. De organisatoren achter dit festival, waaronder naast Pampus zelf ook Bussumers Lindeke Mast en Paul Ricken van Samen Sneller Duurzaam, denken dat hun maandenlange voorbereiding zijn vruchten heeft afgeworpen. “Allereerst hebben we een geweldig feestelijk weekend  achter de rug en net als het publiek genoten van het weer en wat er allemaal te zien en te doen was. En minstens zo belangrijk, we hebben gezien hoe bezoekers het hele duurzaamheidverhaal op zichzelf gingen betrekken. Ze gingen zich realiseren dat je de aarde al helpt door bijvoorbeeld niet te hard te rijden of door wat zuiniger met gas en stroom om te gaan… En we ondervonden hoe waardevol het was om op dit kleine eiland milieu-enthousiastelingen uit het bedrijfsleven en de non-profit wereld met elkaar en met de bezoekers in contact te brengen.” 
 
PEBBLE EFFECT
Het zogenaamde Pebble effect (werp een kiezelsteen in het stilstaande water en er ontstaan golven die zich een tijdlang verspreiden over het hele oppervlakte) kan niet anders dan van toepassing zijn op het Puur Pampus Festival.  Enerzijds bood het forteiland voor dit festival de perfecte locatie door zijn unieke fort, de heerlijke terrassen, al het groen en het fijne zwemwater. Anderzijds was Pampus de ideale gastheer, omdat het al geruime tijd werkt aan een schone toekomst en vindt dat de weg daarnaartoe bestaat uit het verbinden van partijen die geloven in duurzaamheid, innovaties en partnerschap.
Puur Pampus als kiem van weer nieuwe oplossingen en ideeën om de aarde te redden van het gevaar van zwerfafval en de wegwerpmaatschappij. Van Pebble effect naar Pampus effect. Als het aan de organisatie ligt, ebt deze zeker door tot aan de volgende editie van Puur Pampus!
 
Blijf op de hoogte van de zonnepanelen-actie en de duurzame ontwikkelingen rond Puur Pampus via de Facebookpagina facebook.com/PuurPampus.