Uitnodiging: Open Avond op 14 september over “Pampus duurzaam zelfvoorzienend”

Kom 14 september naar Pampus voor de informatieavond op Pampus, om iedereen met interesse daarover nader te informeren.

Uitnodiging: Open Avond Pampus duurzaam zelfvoorzienend op 14 september.

Forteiland Pampus werkt komende jaren aan het duurzaam zelfvoorzienend maken van zijn erfgoed. Om zo de kwaliteit van dat erfgoed te verbeteren, om voorzieningen te vernieuwen en om het eiland helemaal te verduurzamen. In september organiseert Pampus 1 of 2 informatieavonden op Pampus, om iedereen met interesse daarover nader te informeren.

Zelfvoorzienend vanuit historie
Forteiland Pampus werd in 1895 gebouwd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Toen was het eiland al ‘off-grid’: er liep geen kabel of buis naar de wal. Door slimme innovatieve toepassingen waren de gelegerde soldaten zelfvoorzienend. Ook vandaag de dag is Pampus, als rijksmonument en UNESCO-werelderfgoed, nog altijd off-grid. Een groeiend aantal bezoekers maakt jaarlijks de oversteek om de geschiedenis van deze unieke locatie te ervaren. Om deze geschiedenis levend en relevant te houden, gaat Pampus komende jaren duurzaam vernieuwen, geïnspireerd op zijn zelfvoorzienende verleden. Met onder meer een duurzaam energiesysteem en circulaire nieuwbouw voegt Pampus de duurzame daad bij het woord en versterkt het zijn historische waarden.

Uitnodiging voor een Open avond op 14 september
Stichting Forteiland Pampus nodigt hierbij iedereen van harte uit voor wie wil worden bijgepraat en zich wil laten informeren over de vorderingen in het kader van “Pampus, duurzaam vooruit met historie”. We vertellen graag waar we op dit moment staan en wat de transitie voor Pampus gaat betekenen. De Open Avond is op woensdag 14 september as op Forteiland Pampus. Toegang is gratis.

Programma woensdag 14 september:
– 18.30: vertrek veerboot De Stern vanaf Herengracht 33, Muiden
– 19.00 – 20.00: Toelichting op de plannen en vragen
– 20.00 – 20.30: Rondleiding langs de lokaties
– 20.30 – 21.00: Afsluitende borrel
– 21.00 – 21:30: Veerboot terug naar Muiden

Aanmelden
Wij willen u vragen zich van te voren aan te melden via info@pampus.nl o.v.v. “Open Avond 14 september”. Er is plaats voor maximaal 100 aanwezigen. Wanneer er meer aanmeldingen zijn, organiseren we een tweede bijeenkomst op 19 september. Wij hopen u te mogen ontmoeten op 14 september.

Mocht u zich vooraf willen inlezen dan kan dat op deze pagina. Daar vindt u alle informatie over de transitie en de manier waarop wij dat op Pampus vorm willen geven.

Vragen?
Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Neem dan contact op met ons via info@pampus.nl.

Met vriendelijke groet,
Tom van Nouhuys
Directeur Stichting Forteiland Pampus