Twee geheimzinnige weken op Pampus in de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie wordt het heel geheimzinnig op Pampus. In de eerste week komen de telegrafisten weer naar het eiland en leren je alles over de geheime morsecodes en mag je zelf ook aan de slag. En….maak je eigen sleutelhanger met je naam in morsecode. In de tweede week is er een spannende rondleiding door het fort en kun je in het Piratenhol allerlei Pampus-mysteries oplossen. Hoe spannend is dat?

Piep piep… hallo? Bezoek de telegrafisten op Pampus en leer alles over deze geheimzinnige codes.

Van 18 t/m 22 oktober
De geschiedenis komt weer tot leven: net als vroeger zijn er in de herfstvakantie weer telegrafisten aan het werk in het fort. Van 18 t/m 22 oktober, elke dag van 11:30 tot 16:30 uur strijken vrijwilliger telegrafist Ger Fritz en zijn collega’s neer in het fort om je alles te vertellen over de geheimzinnige morsecodes. En over hoe de Pampus-soldaten vroeger vanuit het fort konden communiceren met troepen over de hele wereld. Je kan zelf ook aan de slag gaan met morse codes. En om allerlei geheime berichten te kunnen zenden nemen zij allerlei zendapparatuur en computers mee.

Psstt…Hou je naam nog even geheim, als je deze in morsecode aan de telegrafisten weet door te seinen, krijg je een beloning! Maak als herinnering een sleutelhanger met je eigen naam in morsecode erop!

Dagelijks van 11:30 – 16:30
Deze activiteit is interessant voor alle leeftijden. Voor deze activiteit hoeft niet iets extra’s betaald te worden; alleen de reguliere toegangsprijs is verschuldigd.

Ontdek de geheimen van het fort tijdens de kinderrondleiding en los spannende Pampus-mysteries op.

Van 25 t/m 30 oktober

Ga mee met de gids en ontdek alle geheimen van het fort tijdens de kinderrondleiding. (dagelijks om 12.15 & 14.15 uur). We gaan het verleden ruiken, voelen en horen! Soms een beetje griezelig, maar natuurlijk ook heel leuk! De rondleiding duurt 30 minuten en is gratis.
In het Piratenhol kun je allerlei Pampusmysteries oplossen. Leuke opdrachtjes voor jong en oud!

Rondleiding dagelijks om 12:15 en 14:15

Pampusmysteries in het Piratenhol: dagelijks van 11:00 – 16:30
Deze activiteit is interessant voor alle leeftijden. Voor deze activiteit hoeft niet iets extra’s betaald te worden; alleen de reguliere toegangsprijs is verschuldigd.

Ga op zoek naar de verborgen letters in het fort en doe de blacklight speurtocht 

Gehele Herfstvakantie – van 18 t/m 30 oktober

Ook heel geheimzinnig: de blacklightspeurtocht. Ga op zoek naar de 11 verborgen letters in het fort! Ze worden alleen zichtbaar met het speciale blacklightlampje. Samen vormen ze een woord. Kan jij alle letters vinden?

Dagelijks om 10:30 tot 17:00;
Deze activiteit is interessant voor alle leeftijden. Voor deze activiteit kun je in de museumwinkel een blacklight lampje kopen. 

Stadspas Kind Actie: Alle kinderen met een Stadspas met groene stip mogen met de Veerdienst Amsterdam GRATIS mee (incl. bootretour en entree tot Pampus). Per kind mag 1 begeleider gratis mee. Deze Veerdienst vertrekt vanaf Amsterdam IJburg. Boek hier jouw plek aan boord met deze actie!