WEGENS SUCCES VERLENGD!!! KOOP NU TICKETS VOOR WINTERLICHT OP VRIJDAG- EN ZATERDAGAVONDEN VANAF 26 JANUARI T/M 17 MAART!! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Betreed Winterlicht: een winters culinair avontuur in het hart van het IJmeer. Na het succes van Zomerlicht, is Pampus deze winter het toneel van Winterlicht. Proef de verstilling van het in duisternis gehulde fort, proef bijzonder winterbier van Brouwerij Pontus en proef winterse gerechten bereid met speciale ingrediënten van binnen de Stelling van Amsterdam.

WELKOM

Het inschepen op vrijdag en zaterdag is om 18.00 uur. In IJburg ligt de veerboot aan de buitenzijde van de sluis. In Muiden vertrek je vanaf de Herengracht t/o nr. 33 en in Almere vanuit Marina Muiderzand. Stipt om 18.30 uur vertrekt de boot naar werelderfgoed Pampus. Daar bepaal je je eigen diner-route en kun je genieten van alles wat het eiland biedt.... Rond 23.00 uur heb je weer vaste grond onder de voeten. Begin al varend de avond met een verfrissend Pampus biertje of goed glas wijn en laat je door ons een warm welkom heten. Let op! Vanwege de ijsgroei gaat Winterlicht op 2 en 3 maart niet door. Extra Winterlichtdagen worden daarom ingelast op zondag 11 en zondag 18 maart! Inschepen is dan in IJburg om 16 uur en rond 21.00 uur is de boot weer terug!  

 

 

TIJDIG RESERVEREN

De eerste reeks Winterlicht-avonden liep t/m 17 december. De avonden waren snel uitverkocht en daarom wordt Winterlicht in 2018 geprolongeerd. Dat betekent extra vrijdag- en zaterdagavonden genieten van culinair Pampus! De tweede reeks loopt nu van vrijdag 26 januari t/m zaterdag 17 maart. Opnieuw adviseren we snel te zijn met reserveren, want Winterlicht blijkt gewild te zijn! Ook vanuit Muiden en Almere zal Winterlicht weer bereikbaar zijn. Op vrijdag 9 maart vaart de boot vanuit Muiden en op zaterdag 17 maart vanuit Almere Marina Muiderzand.

VUUR

Je avond begint aan boord van de MS. Sailboa, een in winterse sferen gehulde motorklipper die je in zo’n veertig minuten over het duistere IJmeer naar Forteiland Pampus brengt. Op het eiland aangekomen kan worden genoten van het spectaculaire, winterse uitzicht over het IJmeer en op de skyline van Amsterdam. Op het centrale plein van Pampus brandt een kampvuur en serveren we een hartverwarmend welkomstdrankje.

ONTDEK

Het avontuur begint! Daal af in het verborgen historische fort vol duistere gangen, indrukwekkende koepels en verborgen ruimtes. In een drietal fortkamers worden fantastische voorgerechten geserveerd. Wandel door het prachtig uitgelichte fort en ontdek - naast alle heerlijkheden - waar vroeger de manschappen gelegerd waren, waar werd gezwoegd, gekookt en geslapen.

SMAAKSENSATIE

Na deze culinaire rondgang verwelkomen we je in het behaaglijke paviljoen, waar de houtkachel al brandt. Hier serveren we een winters hoofdgerecht. Onze eiland-chef kookt - precies zoals ooit bedoeld - met producten van binnen de Stelling van Amsterdam: klein geproduceerd, met oog voor kwaliteit en zo duurzaam mogelijk. Na het hoofdgerecht serveren we een heerlijk dessert om samen te delen.

VOEL JE VRIJ

Sluit de avond af met een pittige, duurzame espresso en een glas ‘Muier’ schippersbitter. Het kampvuur brandt de hele avond; voel je vrij om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen of een fijn plekje bij het vuur op te zoeken. Geniet van het zorgeloze eilandgevoel dat je helemaal los maakt van de waan van de dag.

Een avond Winterlicht kost € 62,50 per persoon. Naast de overtocht, de gerechten en het welkomstdrankje is in de arrangementsprijs ook een bijdrage inbegrepen die bestemd is voor het behoud van het historisch erfgoed.

CONTACT

VOORWAARDEN

  • Pampus neemt geen gekochte kaarten terug. Je kunt de kaarten wel doorgeven aan iemand anders. Stuur ons in dat geval dan even de nieuwe contactgegevens.
  • Als je de veerboot mist, krijg je geen geld terug. Wees daarom op tijd bij de afvaartplek, want de boot wacht niet.
  • Speciale dieetwensen? Geen probleem, maar geef het tijdig door via info@pampus.nl!
  • Kom je met een groep, maar hebben jullie los geboekt? Laat het ons via hetzelfde mailadres weten, dan dekken we mooi tafeltje voor jullie samen.

 

 

  • Bij zeer zware wind/mist/vorst zal de veerboot (omwille van de veiligheid) niet uitvaren. Je reservering wordt dan in overleg omgezet naar een andere dag. Op de dag zelf laat Pampus de annulering zo tijdig mogelijk weten via de opgegeven e-mailadressen of telefoonnummers. Ook wordt het direct via de Pampus website en de Facebookpagina's van Pampus en Winterlicht bekend gemaakt. 

Vertreklocatie Muiden

Let op: de vaste ligplaats van veerboot Stern is aan de Herengracht in Muiden, tegenover huisnummer 33. Klik hier voor uitgebreide route en parkeerinformatie.

Vertreklocatie Almere

Let op: de boot naar Winterlicht vertrekt vanaf de achterste steiger op het terrein van Almere Marina Muiderzand. Je kunt hier gratis parkeren. Vraag een muntje op de boot om uit te rijden, of haal deze naast de slagboom bij het havenkantoor. Er is nog geen openbaar vervoer naar de haven.

Vertreklocatie IJburg

Let op: de boot naar Winterlicht vertrekt aan de buitenkant van de sluis, dus niet vanuit de haven. Je kunt tussen de bouwhekken door naar de vertreksteiger lopen.