Betreed Winterlicht: een winters culinair avontuur in het hart van het IJmeer. Na het succes van Zomerlicht, is Pampus in de maanden november en december het toneel van Winterlicht. Proef de verstilling van het in duisternis gehulde fort, proef bijzonder winterbier van Brouwerij Pontus en proef winterse gerechten bereid met speciale ingrediënten van binnen de Stelling van Amsterdam.

WELKOM

Op IJburg start het inschepen op vrijdag en zaterdag om 18.00 uur en op zondag om 16.00 uur. De veerboot ligt aan de buitenzijde van de sluis. Stipt om 18.30 uur vertrekt de boot naar werelderfgoed Pampus (zondag om 16.30 uur). Daar bepaal je je eigen diner-route en kun je genieten van alles wat het eiland biedt.... Rond 23.00 uur (of 21.00 uur op zondag) heb je weer vaste grond onder de voeten. Begin al varend de avond met een verfrissend Pampus biertje of goed glas wijn en laat je door ons een warm welkom heten.     

TIJDIG RESERVEREN

Winterlicht is geopend van 4 november t/m 17 december op de vrijdag-, zaterdag- en zondagavonden. Op zondagen begint en eindigt Winterlicht 2 uur eerder dan op vrijdag en zaterdag. In december zijn er twee special editions en wordt er vanuit de haven van Muiden op vrijdag 8 december gevaren en vanuit Almere Marina Muiderzand op zondag 10 december. Winterlicht is geliefd en snel uitverkocht, reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen. 

VUUR

Je avond begint aan boord van de MS. Sailboa, een in winterse sferen gehulde motorklipper die je in zo’n veertig minuten over het duistere IJmeer naar Forteiland Pampus brengt. Op het eiland aangekomen kan worden genoten van het spectaculaire, winterse uitzicht over het IJmeer en op de skyline van Amsterdam. Op het centrale plein van Pampus brandt een kampvuur en serveren we een hartverwarmend welkomstdrankje.

ONTDEK

Het avontuur begint! Daal af in het verborgen historische fort vol duistere gangen, indrukwekkende koepels en verborgen ruimtes. In een drietal fortkamers worden fantastische voorgerechten geserveerd. Wandel door het prachtig uitgelichte fort en ontdek - naast alle heerlijkheden - waar vroeger de manschappen gelegerd waren, waar werd gezwoegd, gekookt en geslapen.

SMAAKSENSATIE

Na deze culinaire rondgang verwelkomen we je in het behaaglijke paviljoen, waar de houtkachel al brandt. Hier serveren we een winters hoofdgerecht. Onze eiland-chef kookt - precies zoals ooit bedoeld - met producten van binnen de Stelling van Amsterdam: klein geproduceerd, met oog voor kwaliteit en zo duurzaam mogelijk. Na het hoofdgerecht serveren we een heerlijk dessert om samen te delen.

VOEL JE VRIJ

Sluit de avond af met een pittige, duurzame espresso en een glas ‘Muier’ schippersbitter. Het kampvuur brandt de hele avond; voel je vrij om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen of een fijn plekje bij het vuur op te zoeken. Geniet van het zorgeloze eilandgevoel dat je helemaal los maakt van de waan van de dag.

Een avond Winterlicht kost € 62,50 per persoon. Naast de overtocht, de gerechten en het welkomstdrankje is in de arrangementsprijs ook een bijdrage inbegrepen die bestemd is voor het behoud van het historisch erfgoed.

CONTACT

VOORWAARDEN

  • Pampus neemt geen gekochte kaarten terug. Je kunt de kaarten wel doorgeven aan iemand anders. Stuur ons in dat geval dan even de nieuwe contactgegevens.
  • Als je de veerboot mist, krijg je geen geld terug. Wees daarom op tijd bij de afvaartplek, want de boot wacht niet.
 

 
  • Bij zeer zware wind/mist/vorst zal de veerboot (omwille van de veiligheid) niet uitvaren. Je reservering wordt dan in overleg omgezet naar een andere dag. Op de dag zelf laat Pampus de annulering zo tijdig mogelijk weten via de opgegeven e-mailadressen of telefoonnummers. Ook wordt het direct via de Pampus website en de Facebookpagina's van Pampus en Winterlicht bekend gemaakt. 

Vertreklocatie Muiden

Let op: de vaste ligplaats van veerboot Stern is aan de Herengracht in Muiden, tegenover huisnummer 33. Klik hier voor uitgebreide route en parkeerinformatie.

Vertreklocatie Almere

Let op: de boot naar Winterlicht vertrekt vanaf de achterste steiger op het terrein van Almere Marina Muiderzand. Je kunt hier gratis parkeren. Vraag een muntje op de boot om uit te rijden, of haal deze naast de slagboom bij het havenkantoor. Er is nog geen openbaar vervoer naar de haven.

Vertreklocatie IJburg

Let op: de boot naar Winterlicht vertrekt aan de buitenkant van de sluis, dus niet vanuit de haven. Je kunt tussen de bouwhekken door naar de vertreksteiger lopen.