Winterlicht is de restaurant sensatie van Pampus. Verwacht een knus paviljoen waar de kaarsen branden en je tafel mooi gedekt is. Geniet van verrassende seizoensgerechten die met liefde en de mooiste ingrediënten bereid zijn. En verheug je op een avond vol vrijheid en bijzondere ervaringen, want Winterlicht is een culinair avontuur op UNESCO Werelderfgoed met een glansrol voor het karaktervolle fort.

Let op: Internet Explorer en onze webshop vinden elkaar niet meer zo leuk schijnt het. Gebruik daarom svp een andere browser. Toch nog problemen met de webshop? Mail dan de details van je gewenste reservering naar info@pampus.nl, dan maken we de reservering voor je in orde.

WELKOM 

Het inschepen is om 18.00 uur. In IJburg ligt de veerboot aan de buitenzijde van de sluis. In Muiden vertrek je vanaf de Herengracht t/o nr. 33 en in Almere vanuit Marina Muiderzand. Laat je door de schipper een warm welkom heten. Aan boord is de bar geopend voor een verfrissend Pampus biertje of een goed glas wijn. Samen met alle andere gasten vaar je naar werelderfgoed Pampus. Daar ontmoet je het Winterlicht-team en krijg je uitleg over de mogelijkheden van de avond. Rond 23.15 uur heb je weer vaste grond onder de voeten.   

TIJDIG RESERVEREN 

Het exclusieve seizoensrestaurant van Pampus was in de twee laatste maanden van 2018 erg geliefd. Reden voor ons om Winterlicht te prolongeren! Daarom kan vanaf nu gereserveerd worden voor februari en maart 2019. En dat niet alleen, voor het eerst zal Winterlicht ook tijdens Valentijnsdag geopend zijn! Tijdig reserveren wordt aanbevolen!

VUUR 

Je avond begint aan boord van de MS. Sailboa, een in winterse sferen gehulde motorklipper die je in zo’n veertig minuten over het donkere IJmeer naar forteiland Pampus brengt. Daar aangekomen kan worden genoten van het spectaculaire, winterse uitzicht over het IJmeer en op de skyline van Amsterdam. Op het centrale plein van Pampus brandt een kampvuur en heten we je van harte welkom bij Winterlicht.

ONTDEK

Het avontuur begint! Daal af in het half verscholen historische fort vol duistere gangen, indrukwekkende koepels en verborgen ruimtes. De eerste gang beleef je in het fort. Waar precies ligt aan jou. Er zijn sfeervolle zitjes verspreid over verschillende fortruimtes, maar je kunt er ook voor kiezen om met je hapje en drankje spartaans stoer ergens anders neer te strijken. Kijk rond waar je wilt. Het fort is prachtig uitgelicht en het is boeiend om te zien waar vroeger de manschappen gelegerd waren.

SMAAKSENSATIE 

Na je culinaire rondgang door het fort staat je tafeltje klaar in het charmante paviljoen, waar de houtkachel al brandt. Hier geniet je van een mooi seizoensgerecht, gevolgd door een fantastisch dessert. Voor Winterlicht wordt gekookt - precies zoals vroeger ook op Pampus gedaan werd - met producten van binnen de Stelling van Amsterdam: klein geproduceerd, met oog voor kwaliteit en zo duurzaam mogelijk.

EILANDGEVOEL 

Sluit de avond af met een pittige, duurzame espresso en een heerlijk glas Pampus bitter. Onze nieuwe trots, een eigentijds bittertje met een vleug VOC-kruiden! Het kampvuur brandt de hele avond; voel je vrij om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen of een fijn plekje bij het vuur op te zoeken. Geniet van het zorgeloze eilandgevoel dat je helemaal los maakt van de waan van de dag.

Een avond Winterlicht kost € 69,50 per persoon. Naast de overtocht, de culinaire rondgang door het fort, het hoofdgerecht en het dessert is in de arrangementsprijs ook een bijdrage inbegrepen die bestemd is voor het behoud van het historisch erfgoed.
 
(Alle drankjes komen voor eigen rekening en worden aan het eind van de avond afgerekend op boot. Er kan alleen met pin worden betaald. )

ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSVOORWAARDEN

  • Pampus neemt geen gekochte kaarten terug. Je kunt de kaarten wel doorgeven aan iemand anders of ruilen via Ticketswap. Laat ons in dat geval dan even de nieuwe contactgegevens weten.
  • Als je de veerboot mist, krijg je geen geld terug. Wees daarom op tijd bij de afvaartplek, want de boot wacht niet.
  • Kom je met een groep, maar hebben jullie los geboekt? Laat het ons weten, dan dekken we mooi tafeltje voor jullie samen.
  • Bij zeer zware wind/mist/vorst zal de veerboot (omwille van de veiligheid) niet uitvaren. Je reservering wordt dan in overleg omgezet naar een andere dag. Op de dag zelf laat Pampus de annulering zo tijdig mogelijk weten via de opgegeven e-mailadressen of telefoonnummers. Ook wordt het direct via de Pampus website en de Facebookpagina's van Pampus en Winterlicht bekend gemaakt. 

WARME KLEDING / DIEETWENSEN  

  • Buiten en in het fort kan het knap koud zijn, trek daarom warme kleding aan.
  • Naaldhakken zijn prachtig, maar in het fort echt een ramp. Kies voor comfortabel!
  • We serveren een vast menu. Eet je liever vegetarisch, vegan of heb je een bepaalde voedselallergie? Geen probleem als je het ons maar tijdig laat weten. Het liefst een paar dagen van tevoren, dan kunnen we een passend alternatief bieden. Bel of mail ons even. (0294 262326 of info@pampus.nl)

CONTACT  

VANUIT AMSTERDAM-IJBURG

De boot naar Winterlicht vertrekt aan de buitenkant van de sluis, dus niet vanuit de haven. Je kunt tussen de bouwhekken door naar de vertreksteiger lopen.

VANUIT MUIDEN

De vaste ligplaats van veerboot Stern is aan de Herengracht in Muiden, tegenover huisnummer 33. Klik hier voor uitgebreide route en parkeerinformatie.

VANUIT ALMERE MARINA MUIDERZAND

De boot naar Winterlicht vertrekt vanaf de achterste steiger op het terrein van Almere Marina Muiderzand. Je kunt hier gratis parkeren. Vraag een muntje op de boot om uit te rijden, of haal deze naast de slagboom bij het havenkantoor. Er is nog geen openbaar vervoer naar de haven.