Nieuwe corona maatregelen, wat betekenen ze voor je bezoek aan Pampus?

14-10-2020

Op 13 oktober zijn er nieuwe coronamaatregelen bekend gemaakt, die ook van toepassing zijn op Forteiland Pampus. Pampus blijft, met enkele aanpassingen, open en veiligheid blijft voorop staan. Daarover vertellen we hieronder graag meer.

forteiland pampus - eiland vanuit de lucht gezien met uitroep- en vraagtekens vanwege de vragen en antwoorden rondom de corona maatregelen

MUSEA BLIJVEN OPEN
Het kabinet heeft duidelijk gemaakt dat musea openblijven. Het erkent het belang van musea voor de samenleving. Wij denken ook dat ons forteiland juist nu in deze tijd een dankbare plek voor jong en oud is om uit te waaien en een leuke dag mee te maken. Dus woon je niet te ver weg en kun je op verantwoorde wijze naar de veerboten in Muiden of Amsterdam komen, dan doen wij er alles aan om je bezoek aan Pampus veilig en plezierig te laten verlopen.

HORECA TO GO
Onze horeca moet zijn deuren sluiten, maar afhalen blijft mogelijk. Zitten in het restaurant of op het terras kan de komende weken niet meer. Maar er is wel een verkooppunt waar je terecht kan voor bijvoorbeeld koffie, broodjes en dergelijke. Op deze pagina vind je onder Eten & Drinken staan welke producten je kunt afhalen. Op het eiland is altijd wel een leuk en rustig plekje te vinden om te ‘picknicken’.

MONDKAPJES
Zoals premier Rutte gisteren duidelijk maakte, worden mondkapjes binnenkort in publieke ruimtes verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Bij Pampus gold dit al voor in en op de veerboten. De verplichting geldt vanaf nu op Pampus in alle binnenruimtes, zoals ons fort, de toiletten en onze museumwinkel. Buiten op het eiland geldt geen mondkapjesplicht.

HELP MEE
Aan iedereen op Pampus (bezoekers, vrijwilligers en medewerkers) verzoeken we om je aan de coronamaatregelen te houden, voor ieders veiligheid. Dus blijf 1,5 meter afstand houden, maak gebruik van onze faciliteiten om je handen te desinfecteren en draag binnen altijd je mondkapje op de juiste wijze. Zo voorkomen we verspreiding van het virus en een verdere lockdown.  En blijft ook een bezoek aan Pampus leuk en zorgeloos!

PROEF PAMPUS EN WINTERLICHT
Zo blij als we zijn dat Pampus overdag gewoon open kan blijven, zo ontzettend jammer vinden we het dat we onze restaurantbezoekers van ‘Proef Pampus’ niet meer kunnen ontvangen. De laatste drie weekenden van onze picknickavonden moeten helaas geannuleerd worden.
Gelukkig kunnen we iedereen die gereserveerd heeft wel een heel mooi alternatief bieden: onze winterse pop-up ‘Winterlicht’ van half november tot half december. Dit culinaire avontuur is al jaren een vaste waarde op Pampus: een bijzonder diner dat deels in het sfeervolle winterse fort plaatsvindt en deels in het warme paviljoen. Winterlicht is iets duurder dan Proef Pampus, maar wij nemen het prijsverschil voor onze rekening. Alle gasten ontvangen hierover persoonlijk bericht.

Voor iedereen, blijf gezond en tot ziens op Pampus!

ZIE OOK ONZE VRAAG EN ANTWOORDPAGINA OVER DE CORONAMAATREGELEN