Vort met dat Fort!

Voor de groepen 6, 7 en 8 van het Basisonderwijs biedt Pampus een speciaal scholenprogramma onder de titel Vort met dat Fort!. Met opdrachten en korte speurtochten strijden uw leerlingen om de titel ‘Fortwachter van Pampus!’. Uw klas wordt begeleid door een speciale Pampus Schoolgids. Eenmaal op het eiland gaat de helft van de leerlingen in groepjes het fort in met opdrachten waarmee zij punten kunnen verdienen. Hoe meer opdrachten volbracht binnen de tijd, hoe meer punten!

De andere helft gaat aan de slag met ‘Piepjes en houtjes’: zij leren schrijven met Morse-codes en branden hun naam in Morse-code op het ‘Pampus-houtje’, dat zij natuurlijk mee naar huis mogen nemen. Halverwege de tijd wisselen de groepen om. Na afloop wordt het groepje met de meeste punten uitgeroepen tot Fortwachter van Pampus!

Afvaarten voor het ochtendprogramma zijn om 9.00 uur vanaf Amsterdam IJburg, Almere Muiderzand of Muiden Herengracht. Aankomst terug op de wal is tussen 12.30 en 13.00 uur. Afspraken over andere afvaarttijden kunnen worden gemaakt bij de reservering.

Afvaarten voor het middagprogramma zijn om 13.30 uur vanaf Amsterdam IJburg, Almere Muiderzand of Muiden Herengracht. Aankomst terug op de wal is tussen 16.30 en 17.00 uur. Afspraken over andere afvaarttijden kunnen worden gemaakt bij de reservering.

Pampus vraagt per 6 kinderen minimaal 1 volwassen begeleider vanuit de school.

Zelfstandig bezoek

U kunt Pampus ook zelfstandig met uw klas(sen) bezoeken. U verzorgt dan zelf de begeleiding en u maakt gebruik van de reguliere veerdienst-vaarten en heeft geen schoolgids als begeleiding. Wij vragen om minimaal één begeleider per zes leerlingen. Er zijn verschillende mogelijkheden om het bezoek met uw leerlingen in te vullen:

Pampus Xperience: met de Pampus-sleutel en routekaart op avontuur in het fort. Kanongeluiden, beelden, animaties én interactieve games brengen de geschiedenis tot leven. De Xperience wordt het beste beleefd in groepjes van zes leerlingen. Duur: 1 tot 1,5 uur. Geen extra kosten voor de Pampus-sleutel en routekaart (verkrijgbaar in het Magazijn in het Paviljoen). De borg voor het sleutelpakket (10 sleutels) bedraagt € 25,-.

Thema speurtocht: zes korte themaspeurtochten laten leerlingen kennismaken met verschillende aspecten van het eiland en het fort. Voorbeelden van de thema’s zijn: communicatie, wonen en leven op een eiland, de aanleg en bouw. Geschikt voor groepjes van vijf à zes leerlingen. Duur: ca 20 minuten per themaspeurtocht. Geen extra kosten voor deze speurtochten (via de mail aan te vragen bij reservering van het schoolbezoek).

Blacklight speurtocht: speuren met een speciaal blacklight-lampje naar verborgen letters in het donkere fort. Als alle letters gevonden zijn vormen ze een woord waarmee het Pampus-raadsel wordt opgelost. Geschikt voor groepjes van vijf à zes leerlingen. Duur: 1 uur. Kosten blacklight-lampjes: € 2,50 per lampje (mag na afloop mee naar huis, verkrijgbaar in het Magazijn in het Paviljoen).

Rondleiding: een ervaren gids neemt de leerlingen op sleeptouw door het fort. Hij of zij vertelt over de Stelling van Amsterdam, de aanleg van het eiland, de bouw van het fort, Pampus tijdens de oorlogen en nog veel meer. Duur: 45 minuten. Kosten: € 50,- per gids (1 gids per maximaal 25 leerlingen).

Kosten inclusief veerboot

Basisonderwijs: € 9,50 per leerling of begeleider. Bij 50 personen of meer € 8,50.

Afrekenen bij aankomst op het eiland aan de kassa in het Magazijn (pinnen en contant mogelijk).

Informatie en reserveren

Al het schoolbezoek dient vooraf gereserveerd te worden om voldoende plek op de veerboot te kunnen reserveren en bij ‘Vort met dat Fort!’ en schoolgids te kunnen reserveren. Voor meer informatie en het reserveren van een schoolbezoek kunt u contact opnemen met het kantoor via 0294-26 31 72 of info@pampus.nl.