Openingstijden

Pampus ontwaakt uit zijn winterslaap in de eerste twee weekends van april. Op 6, 7, 13 en 14 april staat de koffie weer klaar en is het eiland weer volle dagen geopend. Vanaf dan kan er weer genoten worden van de gratis rondleidingen, de interessante Pampusroute (een levendige multimedia route de je meevoert door de geschiedenis van het fort), het uitwaaien op het talud en het heerlijk bijkomen in het Pampus Paviljoen of op een van de terrassen. 

Vanaf 20 april 2019 draait alles weer op volle toeren – waaronder de nieuwe Stellingroute met de gloednieuwe Ballonvaart! – en is forteiland Pampus weer dagelijks geopend van dinsdag tot en met zondag van 10u30 tot 17u00. Op maandagen is het eiland altijd gesloten, met uitzondering van maandag 2e Paasdag en maandag 2e Pinksterdag. Het eiland is op Koningsdag, 27 april, gesloten. 

Eerst twee weekends open, daarna (vanaf 20 april) geopend tot einde seizoen.
Tijdens Pasen en Pinksteren is Pampus open.
Op Koningsdag, 27 april, is Pampus gesloten
.

’s Zomers is Pampus van 18 juli t/m 30 augustus ook ’s avonds open met het seizoensrestaurant Zomerlicht (op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden).

Zondag 27 oktober 2019 is de laatste dag van het seizoen. Pampus is hierna gesloten tot aan het volgend seizoen, maar zal nog wel enkele avonden open gaan voor Winterlicht.

Veerdienst Muiden

De tocht van Muiden naar Pampus duurt ongeveer 25 minuten. Geniet vanaf het dek van een weids uitzicht over het IJmeer. De eigen Pampusboot ‘Stern’ biedt plaats aan 150 personen en is uitgerust met een toilet. Tevens is de boot gedeeltelijk overdekt, ook met regen kun je het eiland dus droog bereiken.

De veerdienst vertrekt vanaf de Herengracht in Muiden ter hoogte van huisnummer 33. Om verzekerd te zijn van een plaatsje op de boot raden wij je aan vooraf online (met korting) tickets te kopen. Het is ook mogelijk om aan de boot (zonder korting) een ticket te kopen, dit kan met pin of met contant geld. Let op: forteiland Pampus en de boten naar Pampus zijn niet geschikt voor mindervaliden.

Veerboot Stern vertrekt vanaf Herengracht (tegenover nummer 33) in Muiden.

 

  Vertrek Muiden Vertrek Pampus
Dagelijks van dinsdag t/m zondag

Pampus is
geopend t/m zondag
27 oktober
10u30
11u30
12u30
13u30
14u30
13u00
14u00
15u00
16u00
17u00

 

  • Enkele keren per jaar is het eiland gesloten wegens een exclusiever verhuur aan derden. Dit laten wij altijd tijdig weten via de homepage en gesloten dagen zijn ook terug te vinden via de kalender.

 

Vanuit Amsterdam IJburg

Tijdens het gehele seizoen kun je ook vanuit Amsterdam naar Pampus varen. Veerdienst Amsterdam vaart met de Sailboa vanuit de haven van Amsterdam IJburg. Tram 26 rijdt vanaf Amsterdam Centraal Station in zo’n 15 minuten naar IJburg. De vaartocht naar Pampus duurt 40 minuten. Let op: deze veerboot voert ook naar het Muiderslot. Geef van tevoren aan de schipper aan of je Pampus of het Muiderslot wilt bezoeken. Beide combineren is niet mogelijk. Veerdienst Amsterdam is een onafhankelijke veerdienst met eigen tarieven, tijden en acties. Tickets aangeschaft via de Pampus website gelden niet voor Veerdienst Amsterdam. Ook acties via loterijen of andere samenwerkingsverbanden gelden niet (tenzij anders aangegeven) voor Veerdienst Amsterdam.

 

Nieuw! Vanuit Almere Marina Zuiderzand

Goed nieuws voor iedereen uit (richting) Flevoland! Voortaan vaart de Veerdienst Amsterdam ook iedere zaterdag met de Sailboa van Almere Marina Muiderzand naar Pampus! Zie hiervoor op veerdienstamsterdam.nl/almere.

 

Met eigen boot

Kom je met je eigen boot een bezoek brengen aan Pampus? Meld je dan na aankomst in de haven bij de fortwachter, hij geeft aan waar je (gratis) kunt aanmeren. Kaartjes voor het fort en de Pampus- en Stellingroute zijn te koop in museumshop ‘Het Magazijn’ in het Paviljoen.

Voor mensen met een eigen boot is Pampus tijdens het seizoen toegankelijk van 10.30 tot 17.00 uur, van dinsdag tot en met zondag. Na dagsluiting van het eiland dienen de steigers weer vrij te worden gemaakt. Is het eiland langer open, bijvoorbeeld tijdens publieksevenementen, dan mag je uiteraard ook langer blijven.

Buiten de openingstijden van het eiland mag er aan de steigers niet afgemeerd worden. Ankeren in de luwte van het eiland voor een overnachting is uiteraard wel mogelijk. Wil je het gehele seizoen binnen de openingstijden onbeperkt af- en aanmeren op het eiland en ook vrij zijn om het fort en zijn multimedia-routes te bezoeken? Word Vriend van Pampus en je kunt altijd terecht!

 

Zondagse dagtochten met de drie-mast-klipper Sanne Sophia

Maak van je zondag een varende zondag! Geniet van een fantastische dagtocht met de prachtige driemaster Sanne Sophia vanuit Muiden naar Pampus en natuurlijk de wateren rondom! Zie de prijs- en boekingsinfo op de site van Hollands Glorie! (De Sanne Sophia vaart ook mee tijdens Sail Pampus 2019! Binnenkort meer informatie hierover op de Sail Pampus pagina.)

 

Nieuw! Doordeweekse dagtochten met zeilschip De Stedemaeght (alleen op 20, 21 en 22 augustus)

Alleen in augustus, de Sail Pampus maand, kan je vanuit Amsterdam een prachtige zeiltocht maken over het IJsselmeer naar Forteiland Pampus. Een heerlijke dag uit, compleet verzorgd! Download hier het pdf-bestand met meer informatie. Opstappen en afmeren is trouwens aan Steiger 14, achter het Centraal Station. Binnenkort volgt de juiste prijs- en boekingsinfo. Wil je direct door ons hierover op de hoogte gehouden worden, mail dan naar info@pampus.nl o.v.v. Stedemaeght.

 

Opgelet: honden worden niet toegelaten op de veerboten, met uitzondering van hulphonden. Honden die meekomen op de eigen boot zijn welkom op de terrassen bij het paviljoen en krijgen natuurlijk een verfrissende bak water. Er mag niet met de honden gewandeld worden over de rest van het eiland of in het fort.