zomerse foto's van forteiland pampus

Openingstijden

Ook deze week is Pampus open van dinsdag tot en met zondag!

Pampus is open en verlengt het seizoen! Je kunt nu ook in november nog naar ons toekomen! Tot en met 1 november is het eiland dagelijks open (van dinsdag tot en met zondag) en daarna is het eiland in de weekenden nog open tot en met zondag 29 november. Vier extra weekenden dus om het fort te bezoeken en heerlijk uit te waaien! Veilig en wel natuurlijk, zie onze maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Tijdig reserveren blijft een pre, want we houden de aantallen passagiers lager dan gebruikelijk.

GA NAAR DE TICKETSHOP

 

Veerdienst Muiden

De vaartocht van Muiden naar Pampus duurt ongeveer 25 minuten. Geniet vanaf het dek van een weids uitzicht over het IJmeer. Veerboot Stern biedt normaal gesproken plaats aan 150 personen, maar we vervoeren nu natuurlijk minder passagiers per vaart. Het toilet aan boord blijft voorlopig gesloten. De boot heeft een binnen- en buitengedeelte. Bij regen is het eiland droog te bereiken.

De veerdienst vertrekt vanaf de Herengracht in Muiden ter hoogte van huisnummer 33. Tickets worden niet meer los aan boord verkocht, koop ze dus van te voren online (met korting). Let op: forteiland Pampus en de boten naar Pampus zijn niet geschikt voor mindervaliden.

 

Veerboot Stern vertrekt vanaf Herengracht (tegenover nummer 33) in Muiden.

 

  Vertrek Muiden Vertrek Pampus
Alle dagen geopend m.u.v. maandag

Het hoogseizoen loopt t/m zondag 1 november.
 

Het laagseizoen (alleen in de weekends geopend tot 16 uur) loopt t/m zondag 29 november.

OKTOBER
10u30
11u30
12u30
13u30
14u30

NOVEMBER
10u30
11u30
12u30
13u30

OKTOBER
14u00
15u00
16u00
17u00
17u00

NOVEMBER
14u00
15u00
16u00
16u00

 

  • Enkele keren per jaar is het eiland gesloten wegens een exclusiever verhuur aan derden. Dit laten wij altijd tijdig weten via de homepage en gesloten dagen zijn ook terug te vinden via de kalender.

Met eigen boot (of kano of sup)

Kom je met je eigen boot, sup of kano een bezoek brengen aan Pampus? Meer dan welkom! Bij een groene vlag is er voldoende plek om met je boot af te meren, bij rood niet. Je kunt dan bellen met het telefoonnummer dat aan de steiger vermeld staat om even te overleggen of het loont om nog even te wachten.

Afmeren is gratis en voel je welkom om op het terras of in het paviljoen lekker te gaan zitten. Wil je ook het fort bezoeken, koop dan een entreekaartje in de museumwinkel.

Voor mensen met een eigen vervoer is Pampus tijdens het seizoen toegankelijk van 10.30 tot 17.00 uur, van dinsdag tot en met zondag. Na dagsluiting van het eiland dienen de steigers weer vrij te worden gemaakt. Is het eiland langer open, bijvoorbeeld tijdens publieksevenementen, dan mag je uiteraard ook langer blijven.

Buiten de openingstijden van het eiland mag er aan de steigers niet afgemeerd worden. Ankeren in de luwte van het eiland voor een overnachting is uiteraard wel mogelijk. Wil je het gehele seizoen binnen de openingstijden onbeperkt af- en aanmeren op het eiland en ook vrij zijn om het fort en zijn multimedia-routes te bezoeken? Word eilandpachter, oftewel word een Vriend van Pampus en je kunt altijd terecht. Het kan al vanaf 25 euro!

Opgelet: honden worden niet toegelaten op de veerboten, met uitzondering van hulphonden. Honden die meekomen op de eigen boot zijn welkom op de terrassen bij het paviljoen en krijgen natuurlijk een verfrissende bak water. Er mag niet met de honden gewandeld worden over de rest van het eiland of in het fort. 

Vanuit Amsterdam IJburg

Naar Pampus varen vanuit Amsterdam kan ook! Veerdienst Amsterdam vaart met de Sailboa of de Elvira vanuit de haven van Amsterdam IJburg. Tram 26 rijdt vanaf Amsterdam Centraal Station in zo’n 15 minuten naar IJburg. De vaartocht naar Pampus duurt zo’n 40 minuten. 
Veerdienst Amsterdam is een onafhankelijke veerdienst met eigen tarieven, tijden en acties. Tickets aangeschaft via de Pampus website gelden niet voor Veerdienst Amsterdam. Ook acties via loterijen of andere samenwerkingsverbanden gelden niet (tenzij anders aangegeven) voor Veerdienst Amsterdam.

luchtfoto van de Sailboa van Veerdienst Amsterdam bij Forteiland Pampus

De Sailboa aan de T-steiger van Pampus.


Vanuit Almere Marina Zuiderzand

Sinds vorig seizoen vaart de Veerdienst Amsterdam ook op zaterdagen met de Sailboa van Almere Marina Muiderzand naar Pampus! Zie op veerdienstamsterdam.nl/almere wanneer er tussen Pampus en Almere gevaren wordt.

 

Prachtige dagtochten met onder andere stoomboot Succes,drie-mast-klipper Sanne Sophia en zeilschip De Stedemaeght

Wist je dat het varend erfgoed gek is op ons eigen werelderfgoed aandoet! Zodra het kan, geniet dan van fantastische dagtochten met de prachtige driemaster Sanne Sophia vanuit Muiden, de stoomboot Succes vanuit hartje Amsterdam of het sierlijke zeilschip De Stedemaeght. 

De Sanne Sophia is al jarenlang trouwe bezoeker op de zondagen.
Direct boeken kan via sannesophia.nl. Vanaf  5 juli wordt er weer iedere zondag gevaren!

De Stedemaeght met zijn indrukwekkende zeilen.
Direct boeken kan via sailaday.nl. Data zijn 18 juli, 15 augustus en 20 september.