Openingstijden

Pampus ontwaakt op Goede Vrijdag (10 april) uit zijn winterslaap. Vanaf dan kan er weer genoten worden van de nieuwe attractie met de luchtballon, de gratis rondleidingen, de interessante Pampusroute (een levendige multimedia route de je meevoert door de geschiedenis van het fort), het uitwaaien op het talud en het heerlijk bijkomen in het Pampus Paviljoen of op een van de terrassen. 

Forteiland Pampus zal dan weer dagelijks geopend zijn van dinsdag tot en met zondag van 10u30 tot 17u00. Op maandagen is het eiland altijd gesloten, met uitzondering van maandag 2e Paasdag en maandag 2e Pinksterdag. Het eiland is op Koningsdag, maandag 27 april, gesloten. 

Vanaf 10 april geopend tot en met zondag 1 november.
Tijdens Pasen en Pinksteren is Pampus open.
Op Koningsdag, maandag 27 april, is Pampus gesloten
.

Deze winter is Pampus van 21 februari t/m 28 maart tijdelijk ook ’s avonds open met het seizoensrestaurant Winterlicht (op de vrijdag- en zaterdagavonden).

Veerdienst Muiden

De tocht van Muiden naar Pampus duurt ongeveer 25 minuten. Geniet vanaf het dek van een weids uitzicht over het IJmeer. De eigen Pampusboot ‘Stern’ biedt plaats aan 150 personen en is uitgerust met een toilet. Tevens is de boot gedeeltelijk overdekt, ook met regen kun je het eiland dus droog bereiken.

De veerdienst vertrekt vanaf de Herengracht in Muiden ter hoogte van huisnummer 33. Om verzekerd te zijn van een plaatsje op de boot raden wij je aan vooraf online (met korting) tickets te kopen. Het is ook mogelijk om aan de boot (zonder korting) een ticket te kopen, dit kan met pin of met contant geld. Let op: forteiland Pampus en de boten naar Pampus zijn niet geschikt voor mindervaliden.

Veerboot Stern vertrekt vanaf Herengracht (tegenover nummer 33) in Muiden.

 

VANAF 10 APRIL 2020 Vertrek Muiden Vertrek Pampus
Dagelijks van dinsdag t/m zondag

Pampus is
geopend t/m zondag
1 november
10u30
11u30
12u30
13u30
14u30
13u00
14u00
15u00
16u00
17u00

 

  • Enkele keren per jaar is het eiland gesloten wegens een exclusiever verhuur aan derden. Dit laten wij altijd tijdig weten via de homepage en gesloten dagen zijn ook terug te vinden via de kalender.

Met eigen boot

Kom je met je eigen boot een bezoek brengen aan Pampus? Meld je dan na aankomst in de haven bij de fortwachter, hij geeft aan waar je (gratis) kunt aanmeren. Kaartjes voor het fort met onder andere de nieuwe attractie met de luchtballon zijn te koop in museumwinkel ‘Het Magazijn’ in het Paviljoen.

Voor mensen met een eigen boot is Pampus tijdens het seizoen toegankelijk van 10.30 tot 17.00 uur, van dinsdag tot en met zondag. Na dagsluiting van het eiland dienen de steigers weer vrij te worden gemaakt. Is het eiland langer open, bijvoorbeeld tijdens publieksevenementen, dan mag je uiteraard ook langer blijven.

Buiten de openingstijden van het eiland mag er aan de steigers niet afgemeerd worden. Ankeren in de luwte van het eiland voor een overnachting is uiteraard wel mogelijk. Wil je het gehele seizoen binnen de openingstijden onbeperkt af- en aanmeren op het eiland en ook vrij zijn om het fort en zijn multimedia-routes te bezoeken? Word eilandpachter, word Vriend van Pampus en je kunt altijd terecht. Het kan al vanaf € 25,-!

Opgelet: honden worden niet toegelaten op de veerboten, met uitzondering van hulphonden. Honden die meekomen op de eigen boot zijn welkom op de terrassen bij het paviljoen en krijgen natuurlijk een verfrissende bak water. Er mag niet met de honden gewandeld worden over de rest van het eiland of in het fort. 

Vanuit Amsterdam IJburg

Tijdens het gehele seizoen kun je ook vanuit Amsterdam naar Pampus varen. Veerdienst Amsterdam vaart met de Sailboa vanuit de haven van Amsterdam IJburg. Tram 26 rijdt vanaf Amsterdam Centraal Station in zo’n 15 minuten naar IJburg. De vaartocht naar Pampus duurt 40 minuten. Let op: deze veerboot voert ook naar het Muiderslot. Geef van tevoren aan de schipper aan of je Pampus of het Muiderslot wilt bezoeken. Beide combineren is niet mogelijk. Veerdienst Amsterdam is een onafhankelijke veerdienst met eigen tarieven, tijden en acties. Tickets aangeschaft via de Pampus website gelden niet voor Veerdienst Amsterdam. Ook acties via loterijen of andere samenwerkingsverbanden gelden niet (tenzij anders aangegeven) voor Veerdienst Amsterdam.

 

Vanuit Almere Marina Zuiderzand

Goed nieuws voor iedereen uit (richting) Flevoland! Sinds vorig seizoen vaart de Veerdienst Amsterdam ook iedere zaterdag met de Sailboa van Almere Marina Muiderzand naar Pampus! Zie hiervoor op veerdienstamsterdam.nl/almere.

 

 

Prachtige dagtochten met onder ander stoomboot Succes en de drie-mast-klipper Sanne Sophia

Er komen in het nieuwe seizoen fantastische dag-arrangementen, waarbij varend erfgoed werelderfgoed Pampus aandoet! Geniet van fantastische dagtochten met de prachtige driemaster Sanne Sophia vanuit Muiden of met stoomboot Succes vanuit hartje Amsterdam. Meer info volgt tegen de start van het nieuwe seizoen. 

 

Doordeweekse dagtochten met zeilschip De Stedemaeght (het programma voor 2020 is nog niet bekend…)

In augustus en oktober 2019 kon er vanuit Amsterdam op De Stedemaeght een prachtige zeiltocht gemaakt worden over het IJsselmeer naar Forteiland Pampus. Een heerlijke dag uit, compleet verzorgd! Download hier het pdf-bestand met meer informatie (oude info over 2019). Opstappen en afmeren gebeurde aan Steiger 14, achter het Centraal Station.