ZOMERLICHT - in de zomer aanschuiven op Pampus

Een avontuurlijk diner in zomerse sferen!   Struinen op een zwoele zomeravond door een sfeervol verlicht fort, waar je hier en daar al culinair verwend wordt met kleine hapjes. Daarna op misschien wel het mooiste terras van Nederland of in het restaurant aan tafel voor een luxe diner, samengesteld door de chef-kok met bijzondere producten van lokale producenten. Zomerlicht is (do-vrij-za) open van half juli tot begin september. Tip: reserveer ruim op tijd.  
Foto’s: Tony Perez Vaar vanaf IJburg over het IJmeer naar Forteiland Pampus. Jullie wordt verwelkomd met iets lekkers en uitgenodigd om het fort te ontdekken. Vergaap je aan de lange, mooi uitgelichte gangen en ruimtes en loop je neus achterna, want op meerdere plekken wachten al appetizers op je! Genoeg verkend, neem fijn plaats op het terras van Pampus’ paviljoen 1874 waar jullie tafel al gedekt is. Onze chef-kok heeft een driegangenmenu samengesteld met bijzondere producten van kleine lokale producenten. Kaas komt op Pampus niet uit een fabriek, maar van kaasboerderij de Groene Griffioen. De charcuterie die wij serveren is uitsluitend geproduceerd van wilde ganzen, die normaal gesproken als plaagdier gezien worden. Ook voor honing en kruiden blijven wij dicht bij huis: onze honing is gemaakt door een bijenvolk uit Muiden en de kruiden worden geplukt in onze eigen kruidentuin. Voor de ultieme beleving kun je kiezen voor een wijn- of bierarrangement: 3 glazen, afgestemd op de geserveerde gerechten. Zomerlicht gaat uit van shared dining: voor- hoofd- en nagerecht worden midden op de tafel geserveerd. Zo kunnen wij veel verschillende gerechten voor jullie koken en kan iedereen naar hartenlust proeven wat Pampus te bieden heeft. Sluit de avond af met een pittige, duurzame espresso van onze koffiebrander en een glas 'Muier' schippersbitter, terwijl je geniet van de stilte van het eiland en de ondergaande zon. Praktisch informatie Zomerlicht is in de periode van 20 juli t/m 2 september geopend, op donderdag- vrijdag en zaterdagavond. Zodra we groen licht van onze chef-kok krijgen, plaatsen we de Zomerlicht prijsinformatie op deze pagina. Vanaf dan kan er gereserveerd worden. We melden dit via Facebook en Twitter! Altijd handig dus om ons te volgen! 😉