ZOMERLICHT

Zomerlicht is een relaxed diner op een verstild eiland, een culinaire ervaring op UNESCO-werelderfgoed! De avond begint vanuit Amsterdam IJburg, aan boord van de negentiende-eeuwse motorklipper Sailboa, waar het Pampusbier koud staat. Op het eiland verwelkomen we je met een goedgevulde 'picknickmand'. Zoek een plekje en geniet van een selectie voorgerechtjes van eigen bodem vergezeld van een mooi bijpassend drankje. Voel je vrij om tussen de gangen door het groene eiland en negentiende-eeuwse fort op je gemak te verkennen. Na de picknick nodigen we je uit op een van onze terrassen voor de volgende gangen!

Zomerlicht door fotograaf Gijs Hardeman

TIJDIG RESERVEREN

Zomerlicht is een uniek ‘restaurant’, maar enkele weken open van 18 juli t/m 30 augustus en alleen op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden. Wie wil genieten van helemaal weg van de bewoonde wereld zijn, heerlijk eten, boeiende historie en prachtige panorama’s op de skylines van Amsterdam, het Gooi, Flevo- en Waterland doet er goed aan tijdig te reserveren. ’s Avonds verandert het museale Pampus in een hotspot waar je geweest moet zijn. En gemak dient de mens, want alles zit inbegrepen in één vaste prijs. Je portemonnee kun je dus thuis laten.

Zomerlicht door fotograaf Gijs Hardeman

VAREND OVER HET IJMEER

De boot naar Zomerlicht is een sfeervolle oude klipper, compleet met gezellig barretje. Hij vertrekt om 18:30 uur vanaf de haven van IJburg en brengt je om 23:45 uur weer terug. Drie avonden wordt er ook gevaren vanuit Muiden of Almere. Op de boot begint het genieten al. Laat je een verfrissend Pampus-biertje inschenken, of een goed glas wijn. Een soort vakantiegevoel maakt zich al snel meester van je. Zeker op het eiland, met al dat sappige groen, het imposante fort en het gezellige paviljoen (waar je later aanschuift voor het hoofdgerecht). 

Zomerlicht door fotograaf Gijs Hardeman

PICKNICK & MEER

We heten je warm welkom bij aankomst en nemen je meteen al een beetje mee in de historie van ons man made eiland. Ook wel het boegbeeld van de Stelling van Amsterdam genoemd. Daarna krijg je van ons een eigen 'picknickmand', waarmee je over het eiland mag struinen op zoek naar het plekje van je dromen. Geniet van het vrije eilandgevoel met waanzinnig uitzicht rondom. Zomerlicht is meer dan een picknick! Wanneer werd jij voor het laatst bediend tijdens het picknicken? Na een heerlijk relaxte picknick, leggen we je aan tafel in de watten: op het terras serveren we tussen- hoofd- en nagerecht.

zomerlicht witte wijn

FAIR DRINK POLICY

Een Zomerlichtdiner kost € 92,50 per persoon. Een erfgoedbijdrage bestemd voor het behoud van Pampus is hierbij inbegrepen, plus de overtocht, alle gerechten, de koffie & thee en alle drankjes aan boord en op het eiland. Zomerlicht serveert een mooie selectie wijn, bier en sterk maar ook een aantal bijzondere alcoholvrije dranken. Wij houden van een bourgondische avond: we gaan zeker geen drankjes tellen en een extra slokje wijn kan altijd! Tegelijkertijd houden we van erfgoed en een goede sfeer: Pampus is een monument, geen kroeg. Met dit in het achterhoofd doen we niet aan ‘all you can drink’, maar schenken we in billijkheid.

Zomerlicht op forteiland Pampus

BIER, BITTER EN MOES

Alleen de mooiste seizoensproducten worden bereid. Alles lokaal en zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Veel van de groenten en kruiden komen uit de eigen moestuin. Ons Pampusbier is een Saison van 6,5% die verfrissend en verrukkelijk smaakt. Zeker bij een prachtige zonsondergang op een onbewoond eiland. Ook schenkt Zomerlicht vanuit traditionele kruiken de enige echte Pampus bitter, onze nieuwste trots! Een eigentijds bitterlikeur van 23% met een heerlijke vleug VOC-kruiden. Refererend aan de tijd van machtige schepen die zwaarbeladen een tijdje voor Pampus lagen, voordat ze per scheepskameel de stad Amsterdam konden bereiken.

crowdcampen op forteiland pampus tijdens zomerlicht

BLIJF SLAPEN

Camp the night met Pampus en Campspace en maak van Zomerlicht een nog groter avontuur! Blijf achter op het eiland, terwijl de andere gasten weer terug naar huis varen. Slaap onder de sterren in een duurzame BlueCAMP tent gemaakt van versleten spijkerbroeken. Laat je 's ochtends wekken door de eerste zonnestralen en geniet van een vers ontbijtje. Het hele eiland bijna helemaal alleen voor jou en je gezelschap. Puurder kan je Pampus niet ervaren! Met je overnachting support je het eiland dat zich verder wil ontwikkelen tot een duurzaam zelfvoorzienend systeem. Lees binnenkort hier meer over het hoe en waarom van deze unieke kans en bijzondere ervaring!

VANUIT AMSTERDAM

Op drie avonden na (25 juli, 3 en 24 augustus) wordt gevaren vanuit Amsterdam-IJburg naar Zomerlicht op Pampus. Kies voor een donderdag-, vrijdag- of zaterdagavond tussen 18 juli t/m 30 augustus om vanuit Amsterdam naar Zomerlicht te gaan. Zomerlicht kost per persoon €92,50 en is geheel inclusief dus ook met drankjes.

VANUIT MUIDEN

Twee avonden vertrekt de Zomerlicht-boot vanuit Muiden. Kies voor donderdag 25 juli of zaterdag 24 augustus (in het Sail Pampus weekend). Zomerlicht kost per persoon €92,50 en is geheel inclusief dus ook met drankjes.

VANUIT ALMERE

Een avond vertrekt de Zomerlicht-boot vanuit Almere. Kies voor zaterdag 3 augustus.Zomerlicht kost per persoon €92,50 en is geheel inclusief dus met ook met drankjes.