ZOMERLICHT

Zomerlicht is een bijzonder smakelijke beleving op een man made, historisch forteiland. Behaaglijk, culinair en exclusief! Terwijl je over het eiland en door het sfeervol verlichte fort ronddwaalt, legt chef-kok Jurre Sweers je samen met zijn team ruim 3 uur culinair in de watten. De opstelling van Zomerlicht is ongedwongen, een proeverij met kleine gerechten (biologisch, duurzaam en veel uit eigen tuin). Neem met je glas en bord plaats waar je wilt. Er zijn zitjes op het terras, dinertafels in het paviljoen, statafels in de romantische tuin en zitzakken in het gras.

TIJDIG RESERVEREN

Zomerlicht is open van 20 juli t/m 2 september op de donderdag- vrijdag en zaterdagavond. Op 3, 4 en 5 augustus zijn er voor dezelfde prijs speciale Zomerlicht-edities vanwege de Drijf In Buitenbios. We raden aan om je Zomerlichtavond tijdig te reserveren. 

WELKOM

De boot naar Zomerlicht vertrekt om 19:00 uur vanaf de haven van IJburg en zal hier om 23:30 uur weer terug zijn. Begin al varend de avond met een verfrissend Pampus biertje of goed glas wijn. Meer aan op het eiland met zijn imposante fort. Je wordt er een warm welkom geheten. 

SMAAKSENSATIE

Struin vervolgens langs de verschillende food stands die over het eiland verspreid staan en stel je eigen diner samen. Kies jouw eigen plekje op het eiland uit en beleef de ware smaaksensatie van Zomerlicht. 

WERELDERFGOED

Vaar over het IJmeer richting het kleine eiland dat Unesco werelderfgoed is. In de arrangementsprijs zit naast de overtocht, de gerechten en het welkomstdrankje ook een bijdrage inbegrepen die bestemd is voor het behoud van dit erfgoed.

VUUR

De geur van smeulend barbecuehout kringelt rond en zodra het begint te schemeren worden ook de vuurkorven aangestoken. Zoek met een mooie cognac in je glas, of iets anders lekkers, een relaxed plekje in de nabijheid van het vlammenspel. 

ONTDEK

Speciaal voor Zomerlicht wordt het fort fantastisch uitgelicht. Wandel door het gangenstelsel en aansluitende ruimtes. Ontdek waar vroeger de manschappen gelegerd waren, waar werd gezwoegd, gekookt en geslapen.

€ 57,50 | Zomerlicht | diner & bootretour

€ 28,75 | Zomerlicht | diner & bootretour (kidsticket < 12 jaar)

€ 47,50 | Zomerlicht | diner | aankomst met eigen boot

€ 23,75 | Zomerlicht | diner | aankomst met eigen boot (kidsticket < 12 jaar)

Regulier Zomerlicht vanuit IJburg

Regulier Zomerlicht vanuit IJburg
Reserveren voor de reguliere Zomerlicht avonden

Start IJburg: 18:30 uur
Einde IJburg: 23:30 uur

Zomerlicht Drijf In-arrangement

Op 3, 4 en 5 augustus combineren we Zomerlicht met de Drijf in Buitenbios! Dobberend op de Sailboa of vanuit een zitzak naar een film kijken op een groot scherm boven het water. Het Zomerlicht menu is aangepast op de filmavond en na zonsondergang is er alle tijd om te genieten van de film. Reserveren voor de Zomerlicht Drijf In-arrangementen:

Start IJburg: 18:30 uur
Einde IJburg: 00:30 uur (eindtijd kan per avond wisselen i.v.m. speelduur film)

Zomerlicht Almere 12 augustus

Op zaterdag 12 augustus is er naast de reguliere IJburg afvaart ook een afvaart vanuit Marina Muiderzand Almere beschikbaar.
Reserveren voor de Almere afvaart.

Start Almere: 17:30 uur
Einde Almere: 22:30 uur