ZOMERLICHT

Zomerlicht is een relaxed diner op een verstild eiland, een culinaire ervaring op UNESCO-werelderfgoed! De avond begint vanuit Amsterdam IJburg, aan boord van de negentiende-eeuwse motorklipper Sailboa, waar het Pampusbier koud staat. Op het eiland verwelkomen we je met een goedgevulde 'picknickmand'. Zoek een plekje en geniet van een selectie voorgerechtjes van eigen bodem vergezeld van een mooi bijpassend drankje. Voel je vrij om tussen de gangen door het groene eiland en negentiende-eeuwse fort op je gemak te verkennen. Wij serveren de volgende gang als jij daar klaar voor bent!

Zomerlicht door fotograaf Gijs Hardeman

TIJDIG RESERVEREN

Zomerlicht is open van 12 juli t/m 1 september op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden. Op 25 augustus sluit het aan op het evenement Sail Pampus en staat het eiland in het teken van zowel nautisch erfgoed als werelderfgoed! Het Zomerlicht-programma is gelijk aan alle andere avonden, maar de setting zal meer nautisch zijn. Reserveer tijdig voor Zomerlicht om teleurstelling te voorkomen. 

Zomerlicht door fotograaf Gijs Hardeman

WELKOM

De boot naar Zomerlicht vertrekt om 19:00 uur vanaf de haven van IJburg en zal hier om 23:30 uur weer terug zijn. Begin al varend de avond met een verfrissend Pampus biertje of goed glas wijn. Meer aan op het eiland met zijn imposante fort. Je wordt er een warm welkom geheten.

Zomerlicht door fotograaf Gijs Hardeman

SMAAKSENSATIE

Struin met je 'picknickmand' over het eiland en zoek een plekje voor jou en je gezelschap uit. Geniet van het vrije eilandgevoel met waanzinnig uitzicht rondom. Proef het heerlijks en beleef een avond Zomerlicht.

WERELDERFGOED

Vaar over het IJmeer richting het kleine eiland dat Unesco werelderfgoed is. In de arrangementsprijs zit naast de overtocht, de gerechten en het welkomstdrankje ook een bijdrage inbegrepen die bestemd is voor het behoud van dit erfgoed.

Zomerlicht op forteiland Pampus

BIER

Pampusbier (Saison, 6,5%) | Deze Saison – speciaal voor Pampus gebrouwen – drink je natuurlijk bij voorkeur in de zon op het onbewoonde Forteiland Pampus. Maar ook op balkon, in tuin of bij de kachel doet deze fris-fruitige allemansvriend het uitstekend!

ONTDEK

Speciaal voor Zomerlicht wordt het fort fantastisch uitgelicht. Wandel door het gangenstelsel en aansluitende ruimtes. Ontdek waar vroeger de manschappen gelegerd waren, waar werd gezwoegd, gekookt en geslapen.

Vanaf IJburg

Een ticket voor Zomerlicht omvat een retour met de veerboot, aperitief en voor- hoofd- en nagerecht . Daarnaast is een deel van het ticket gereserveerd als bijdrage aan het behoud van het werelderfgoed.
€ 65,00 | Zomerlicht | diner & bootretour
aan boord 18:30 u. - van boord 23:30 u.

VANUIT MUIDEN

Op vrijdag 27 juli vaart de Sailboa één avond speciaal vanuit Muiden. De vertrekplaats is dus anders, de rest is hetzelfde: een culinair avontuur op Pampus! Het ticket voor Zomerlicht omvat een retour met de veerboot (vanuit Muiden), aperitief en voor- hoofd- en nagerecht. Daarnaast is een deel van het ticket gereserveerd als bijdrage aan het behoud van het werelderfgoed.
€ 65,00 | Zomerlicht | diner & bootretour
aan boord 18:30 u. - van boord 23:30 u.

VANUIT ALMERE

Op vrijdag 3 augustus vaart de Sailboa één avond speciaal vanuit Almere. De vertrekplaats en vaartijden zijn dus anders, de rest is hetzelfde: een culinair avontuur op Pampus! Het ticket voor Zomerlicht omvat een retour met de veerboot (vanuit Almere), aperitief en voor- hoofd- en nagerecht. Daarnaast is een deel van het ticket gereserveerd als bijdrage aan het behoud van het werelderfgoed.

€ 65,00 | Zomerlicht | diner & bootretour
aan boord 18:30 u. - van boord 23:30 u.