Zomer op Pampus!

ZWEVEN IN EEN LUCHTBALLON, GENIETEN VAN KLASSIEKE MUZIEK, VLIEGEREN, ROMANTISCH DINEREN, RONDLEIDINGEN VOLGEN, MORSE CODES KRAKEN, ZEILEN OVER HET IJMEER, VOGELS KIJKEN, ZWEMMEN EN... SLAPEN OP EEN ONBEWOOND EILAND

 

 

Zomer op Pampus is een en al heerlijkheid! Veel te zien en te doen, maar ook alle ruimte voor rust en luieren. Pampus is een echt eiland. Niet door moeder natuur ontstaan, maar toch vol flora en fauna. En er staat een fort, en wat voor een fort! Lange, donkere gangen waarin het heel wat koeler is dan in het zomerse buiten, gigantische koepels waar ooit grote kanonnen geplaatst waren en een variatie aan fortruimtes waar vroeger geleefd en gewerkt werd.

Struinend door fort Pampus komt de geschiedenis tot leven. Hier en daar geholpen door multi-media toepassingen of de verhalen van gidsen. Buiten is er voor jong en oud plek om te ontspannen, rond te wandelen of te kijken naar blow-up foto's van forten van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Neem deze zomer een duik in het water, strijk neer op het terras. En vergeet de nieuwe attractie niet, waarmee je 'omhoog zweeft' in een luchtballon. Wat je dan ziet... wow! De zomervakantie zit vol extra's, zoals het Vliegerweekend, de Morse Week en je kunt zelfs blijven slapen. Hoe cool is dat, kamperen in je eigen tent (of eentje die al klaarstaat) op een onbewoond eiland! Dan lig je écht voor Pampus!

forteiland pampus met twee schepen

Kampeernacht op een onbewoond eiland

Diverse data in juli en augustus - Deze zomer kun je kamperen op Pampus en tegelijkertijd bijdragen aan een crowdfundactie om het eiland verder te verduurzamen. Beleef een nacht om nooit te vergeten. Neem je eigen tentje mee of boek één van de exclusieve nachten en duik in een tent die voor je klaarstaat. (Klik op de foto voor meer informatie.)

vliegeren op pampus

Vliegerweekend

13 en 14 juli - Kijk je ogen uit in het eerste weekend van de zomervakantie! Vliegerteam Fryske Draeken pakt flink uit en kleurt de lucht boven Pampus meer dan vrolijk! Pampus gaat voor de Wind!

Zomerlicht - uit eten op een unieke plek

18 juli t/m 30 augustus - Zomerlicht is een relaxed diner op een verstild eiland, een culinaire ervaring op UNESCO-werelderfgoed! De avond begint aan boord van de negentiende-eeuwse motorklipper Sailboa, waar het Pampusbier koud staat. Op het eiland wacht een goedgevulde 'picknickmand' op je. Zoek een plekje en geniet van een selectie voorgerechtjes van eigen bodem vergezeld van een mooi bijpassend drankje. Voel je vrij om tussen de gangen door het groene eiland en negentiende-eeuwse fort op je gemak te verkennen. Na de picknick nodigen we je uit op een van onze terrassen voor de volgende gangen! (Klik op de foto voor meer informatie.)

Morse Week op Pampus

20 t/m 28 juli - Op zaterdag 20 juli start de Morse Week op Pampus. Ger Fritz en Peter Eilander, telegrafisten en professionele zendamateurs, bouwen in het fort een zendopstelling op en gaan on-air! Ze geven demonstraties en voorlichting over het zenden van vroeger en nu. De informatie is interessant voor alle leeftijden. Het gaat over Morse-codes en over hoe de Pampus-soldaten vroeger vanuit het fort konden communiceren met troepen over de hele wereld. Kinderen kunnen ook zelf aan de slag als telegrafist en een echt Morse-diploma halen! Kom langs tijdens de Morse-week die duurt tot en met zondag 28 juli en ontdek de alle mogelijkheden waarmee je verbindingen kunt maken. (Klik op de foto voor meer informatie.)

Grachtenfestival-concert op Pampus

16 augustus - Het Grachtenfestivalconcert op Pampus is een verrukking voor alle zintuigen! Prachtige muziek om bij weg te dromen, vakantiegevoel op een eiland met fantastische panorama’s en een machtig fort, heerlijk eten (naast de 2-gangenlunch kan ook gekozen worden van de kaart) en een zalig tochtje varen op een oud-Hollandse robuuste klipper. (Klik op de foto voor meer informatie.)

Sail Pampus - stap aan boord en vaar mee!

24 en 25 augustus - Het kan niet op dit weekend! Kies een van de drie bijzondere schepen die vertrekken vanuit Amsterdam, Muiden of Almere en vaar mee naar Sail Pampus. Pracht en praal op en rond het forteiland Pampus met o.a. het stoomschip Succes, drie-mast-klipper Sanne Sophia en salonboot Lelie! Geniet van varend erfgoed dat koers zet naar werelderfgoed. Met op het eiland mooie verhalen voor jong en oud. (Klik op de foto voor meer informatie.)

Rondje Pampus

25 augustus - Net als voorgaande jaren wordt er de laatste zondag van augustus weer gezwommen rond Forteiland Pampus, een spectaculair rondje voor recreatie- en wedstrijdzwemmers. Ben je erbij? Via een klik op de foto vind je alle informatie. Zien we je 25 augustus 2019?

Vogelaars op Pampus

Diverse data in juli en augustus en ook op de tweede dag van Sail Pampus!!! - Op Pampus zijn er tientallen verschillende soorten vogels in een jaar tijd zien. Over hun levenswijze valt van alles te leren: waarom zien we in de zomer andere vogels dan in de winter, waarom trekken sommige soorten weg en andere niet… Vogelaars Engbert van Oort en Dick Jonkers komen al jaren op het eiland om onze gevleugelde vriendjes te vangen en te ringen. Kijk met ze mee en ontdek wat er op Pampus vliegt, nestelt en broedt. (Klik op de foto voor meer informatie.)