Veel nieuws komend seizoen op Pampus, onder andere de Werelderfgoed-exhibit!

06-03-2019

Komend seizoen biedt Pampus heel veel nieuws aan zijn bezoekers! Allereerst natuurlijk de klapper van het jaar: Het geheime Wapen van Amsterdam! Over deze gloednieuwe attractie met een luchtballon, volgt binnenkort meer informatie! Daarnaast komt er uitbreiding op de huidige blow-up expositie in de droge gracht (de foto’s van de Stelling van Amsterdam worden binnenkort allemaal vervangen en Pampus krijgt er nu ook blow-ups van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij! En als derde sluit een nieuwe exhibit over de Nederlandse werelderfgoederen de rij. De exhibit – eigenlijk een groot tentoonstellingsmeubel waarop een film te zien is – gaat de bezoekers een verrassende blik bieden op de tien werelderfgoederen die ons land rijk is.

Op vrijdag 1 maart werd het object onthult door niemand minder dat oud-topwielrenster Leontien van Moorsel, samen met Boris van der Ham die voorzitter is van Stichting Werelderfgoed Nederland. Het object komt in een mooie ruimte van het fort te staan en verbeeldt de bijzondere verhalen van ons UNESCO werelderfgoed in een op Nederland geprojecteerde film. Niet alleen op Pampus zal deze nieuwe exhibit binnenkort te zien zijn. Het object komt op alle tien de werelderfgoedlokaties te staan. Een kostbaar project dat mogelijk is gemaakt door een schenking van de BankGiro Loterij en Zabawas. Het is voor de werelderfgoederen een prachtige aanwinst die gaat zorgen voor meer bewustwording over het Nederlands werelderfgoed. Bezoek je Pampus bijvoorbeeld, dan ontdek je nu ook hoe mooi bijvoorbeeld de historische binnenstad van Willemstad op Curaçao is. Of hoe bijzonder de architectuur van de Van Nelle fabriek en het Rietveld Schröderhuis is. 

De werelderfgoed-exhibit is vanaf zaterdag 6 april te aanschouwen op forteiland Pampus!

Stichting Werelderfgoed Nederland voorzitter Boris van der Ham vertelt enthousiast over de nieuwe exhibit

 De film over de Nederlandse werelderfgoederen wordt vernuftig geprojecteerd op een uitsnede van Nederland

 Pampus directeur Tom van Nouhuys en oud-topwielrenster Leontien van Moorsel

Alle tien de Nederlandse werelderfgoederen komen aan bod. Van Willemstad op Curaçao tot aan het Woudagemaal in Friesland