Hulp gezocht: kom meewerken op het mooiste eiland van het IJmeer!

29-01-2018


Forteiland Pampus is aan het einde van de 19e eeuw gebouwd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Tegenwoordig is het eiland een museum waar volwassenen en kinderen op avontuurlijke wijze het fort en zijn geschiedenis kunnen ontdekken en is het een plek waar je heerlijk kunt ontspannen.

Voor de begeleiding van diverse activiteiten zoeken wij enthousiaste vrijwilligers. Vooral voor op het eiland, maar ook voor op de walbasis in Muiden.

 • Medewerker educatie/kinderactiviteiten:
  Jij zorgt voor een leuk en leerzaam bezoek voor kinderen die Pampus bezoeken. Dit kunnen leerlingen zijn die met de basisschool het scholenprogramma komen doen (weekdagen), of kinderen die hun partijtje op Pampus vieren of met hun ouders in het weekend naar een speciaal evenement komen (weekenden/vakanties).
 • Medewerker publieksactiviteiten:
  Je bent goed met mensen, van alle leeftijden, en zorgt ervoor dat iedereen zich thuis op Pampus voelt. Je begeleidt knutselen, spelletjes en andere leuke en interessante activiteiten tijdens grote en kleine publieksevenementen. (weekenden/vakanties)
 • Medewerker winkel/infobalie:
  Als winkelmedewerker zorg je voor een welkom ontvangst van de bezoeker. Je bent het aanspreekpunt van het museum en helpt mensen op weg bij hun bezoek. Daarnaast zorg je voor de verkoop in de museumshop.
 • Medewerker Tuinploeg:
  Jij zorgt met anderen voor het onderhoud van de moestuin en het andere groen op het eiland en draagt op die manier bij aan een zelfvoorzienend Pampus!
 • Medewerker PR:
  Je bent min. 1 dag per week beschikbaar om op de walbasis te ondersteunen op het gebied van PR en marketing. Je vindt het bijvoorbeeld leuk om de website bij te houden voor het maken van updates, om het beschikbare printmateriaal te beheren, om een stukje voor de nieuwsbrief te schrijven, om mee te werken aan draaiboeken of om informatie en agendapunten aan te leveren aan externe partijen.

Wat vragen wij?

 • Je bent in de periode april – oktober ruim beschikbaar. Er zijn gemiddeld enkele schoolbezoeken en kinder- en publieksactiviteiten per maand. Er wordt met de ploeg vrijwilligers afgestemd wie welke dagen naar het eiland komt. Als winkelmedewerker ben je gemiddeld één dag per week beschikbaar.
 • Je vindt het leuk om met mensen te werken, je bent gastvrij en behulpzaam.
 • Je kunt een verklaring van goed gedrag (VOG) overdragen aan de stichting.

Wat bieden wij:

 • Een heel enthousiast publiek wat met veel plezier naar Pampus komt!
 • Je wordt deel van de gezellige, zeer enthousiaste en betrokken vrijwilligersgroep van Pampus. Je krijgt gratis toegang tot het eiland, mag gratis naar Proef Pampus, krijgt 20% korting in de winkel en een reiskostenvergoeding.
 • Jaarlijks wordt er een uitje georganiseerd voor de vrijwilligersgroep. Daarnaast wordt je uitgenodigd voor diverse borrels en bijeenkomsten.
 • Wil je meer doen? Je kan vaak prima meerdere vrijwilligersfuncties met elkaar combineren.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd en wil je jezelf opgeven als vrijwilliger, misschien in de shop, in de tuin of als klusser? Of heb je nog geen idee en wil je gewoon wat meer informatie? Neem dan o.v.v. vrijwilligerswerk contact op met Barbara Oudejans via barbara@pampus.nl. Voel je meer voor vrijwilligerswerk op het gebied van PR en publieksprogrammering? Mail dan naar Anouschka Zanolla via anouschka@pampus.nl.