Pampus en Muiderslot in 360˚. Vlieg mee en strijk neer…

03-10-2017

Net als o.a. het Muiderslot heeft ook Pampus samengewerkt met Toerisme Gooi & Vecht om te komen tot een innovatief project met de grootste 360˚ luchtfoto ooit!

Met een VR bril op of vanaf je laptop, smartphone of tablet vlieg je hoog boven Muiden en omgeving en kan je neerstrijken op de historische plaatsen. Je ziet alles in prachtige 360˚ beelden, ook binnen. In het Nederlands of Engels krijg je er tekst en uitleg bij.

De start is bij het Muiderslot. Door te klikken op de iconen kun je steeds verder gaan. Zo kun je meevaren met de boot naar Pampus of heerlijk digitaal vertoeven op de Groote Zeesluis van Muiden. Zoom uit en ontdek aan de horizon diverse bekende punten in en buiten de regio. Ook de Grote Kerk van Naarden kun je nader bekijken. Wat lijkt alles dichtbij!

Om deze ultieme beleving te maken zijn verschillende technologieën samengebracht: 360˚ film- en fotografie, drone-technologie en Virtual Reality. Roelof de Vries van Skeye BV vertelt vol trots: “Met een speciale drone hebben we in meerdere vluchten delen van de 360˚ foto geschoten, tot dat hij compleet was. Het resultaat is de grootste 360˚ luchtfoto die ooit is gefotografeerd!”


De cijfers van de grootste 360˚ luchtfoto ooit

  • Pixels: Ruim 6 gigapixel
  • Afmeting in pixels: 110.000 x 55.000 pixels
  • Afmeting in cm op fotokwaliteit: 3880 x 1940
  • Grootte eindresultaat: 34 Gigabyte

Deze ultieme beleving van regio Gooi & Vecht in 360˚ is ook meteen een wereldrecord.

Beleef de highlights van regio Gooi & Vecht in 360˚ nu via gooivechtinVR.nl.