Pampus ligt voor Pampus! Maar goed dat we daar ervaren in zijn. Het eiland is precies dit jaar al 125 jaar zelfredzaam. Een geïsoleerd bestaan, waarbij de soldaten op het eiland met slimme oplossingen moesten komen om het een tijd lang - zo afgesloten van alles en iedereen - te redden. Dat is niet alleen interessant, maar ook inspirerend in deze rare tijd.

Dus welkom in ons 'thuismuseum'. We gaan je een andere kant van Pampus laten zien dan je gewend bent. Volg onze vlogs en haal Pampus bij je in huis. Laten we samen voor Pampus liggen, veel leuker!

luchtfoto van Forteiland Pampus gelegen in het IJmeer vlakbij Muiden, Amsterdam en Almere. Goed te zien is de haven met de monsterdam en de kleine zwempier. Ook het fort, het huis en het paviljoen zijn goed zichtbaar.

Forteiland Pampus een oud, militair forteiland bij Amsterdam, dat zonder enige aansluiting met de wal de vijand moest weghouden van de hoofdstad. Zelfredzaamheid zit in de genen van Pampus, al 125 jaar! Volg ons online en wandel virtueel rond over het eiland en door het fort. 

 

Pampus vlogt!

Ja, ook wij gaan vloggen, net zoals veel andere musea willen we graag met je in contact blijven. We gaan je persoonlijk meenemen naar het verleden, het heden en de toekomst. Je zult zien dat Pampus veel meer kanten heeft dan je misschien van ons kent. Het is de perfecte plek om inspiratie op te doen op het gebied van sociale isolatie, zelfvoorziening en zelfredzaamheid. Verwacht onverwachte verhalen en handige tips en tricks ten tijde van coronaverveling en -eenzaamheid! En heb je vragen die je graag door een van onze vloggers beantwoord ziet? Stel ze ons via Facebook, Twitter of Instagram!

Bekijk onze vlogs en laat je verrassen en inspireren door ons team. Krijg je meteen een kijkje achter de schermen!

Verken het fort en eiland via Google Street View. Haarscherpe beelden, bijna echt!

Pampus in virtual reality! Laat je met of zonder VR-bril rondleiden over Pampus en de omgeving. Je kunt de tour zowel in het Nederlands als in het Engels volgen.