Slapen onder de sterren
Avonturieren op het eiland Pampus in een fantastische tent gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken!


Beleef een magische nacht op Forteiland Pampus. Om je heen het nachtelijke geluid van kabbelend water, geritsel door het gebladerte en af en toe de roep van een vogel. Je slaapt onder duizenden sterren en ziet in de verte de flonkeren lichtjes van de skyline van het vaste land. Wat een rust, wat heerlijk!

Zomerlicht Pampus picknicken fort

Slapen op een lege maag, daar doen we niet aan op Forteiland Pampus

Wie komt overnachten op ons eiland, gaat eerst natuurlijk lekker eten op ons eiland. Waar kies jij voor? Op een vrijdag of zaterdag voor de luxe van een avond vol geweldige Zomerlicht hapjes en drankjes? Of kom je liever doordeweeks? Dan krijg je een plank Eindeloos lekkers van ons voorgeschoteld. Stevig, vegetarisch en super lekker!
's Ochtends krijg je ontbijt aan tent. Schuif maar aan je eigen picknicktafel en geniet van een uitzicht om nooit meer te vergeten.

bluecamp dna

Duurzaam overnachten onder acht versleten spijkerbroeken

In samenwerking met BlueCamp hebben we een kampement van comfortabele, all-weatherproof tweepersoonstenten aan de noordkant van Pampus ingericht. BlueCamp-tenten zijn voor 100% uit gerecycled materiaal gemaakt en er zitten zo'n acht versleten spijkerbroeken in iedere tent verwerkt. Verwacht geen lekkende lapjestent, want de oude jeans zijn eerst verpulvert, toen gemixt met katoen en polyester en daarna gesponnen tot garen. En daarvan is uiteindelijk de high tech waterdichte stof van je tent gemaakt.

Tent op Forteiland Pampus met in de achtergrond het water van het IJmeer

Het hoge gras bakent je kampeerplek af voor voldoende privacy

Iedere tent is bereikbaar via een privé paadje en staat op een eigen kampeerplek van zo'n 70m2, gemaaid in het hoge gras. Tussen de tenten is veel afstand, zodat je én geheel volgens de RIVM-maatregelen kunt kamperen én kunt genieten van voldoende privacy. Op elke kampeerplek is ook een picknicktafel met twee banken en een parasol aanwezig. Er is geen stroom bij de tenten, maar je kunt bijvoorbeeld je mobiel opladen bij de tent van de campingbeheerder. 

 

 

avond tent

Faciliteiten

Toiletten en kleine wastafels zijn beschikbaar in het paviljoen aan de zuidzijde van het eiland. 's Nachts blijven ze open, maar het is wel een stukje lopen in het pikkedonker over ongelijke ondergrond. Neem dus een lampje mee. Douchen is niet mogelijk op Pampus, maar je kunt wel een frisse duik in het IJmeer nemen! Verder is er een speelveld in de fortwachterstuin met onder andere volleybal, croquet en jeux de boules. 

Activiteiten

Pampus is een prachtige plek om te recreëren: zwemmen, eten, drinken, wandelen en natuurlijk het interessante fort bezoeken. Als je gaat zwemmen bedenk dan wel dat er geen toezicht is en dat ouders dit indien nodig zelf moeten doen. Afhankelijk van de animo en de windsterkte kan de campingbeheerder 's avonds zorgen voor een kampvuur. Ook kunnen er bijvoorbeeld avond-rondleidingen georganiseerd worden. Wie zin heeft, haakt aan en anders niet. Vrijheid, blijheid op Pampus!

vlag in de mast op fort pampus

Forteiland

Het museumgedeelte van het fort blijft speciaal voor onze kampeerders extra lang open, tot ongeveer 19.30 uur. De volgende dag is het fort vanaf 10.30 uur open. Vanaf dan is ook het paviljoen weer geopend voor koffie en dergelijke. Aan boord van het veer krijg je van ons op de heenreis een plattegrond van Forteiland Pampus. Daarop vind je informatie over onder andere het fort, de buiten-expositie Forten van Boven en de blacklight speurtocht, een echte aanrader voor families met jonge kinderen.

beheerderstent op pampus

Praktisch

Wij zorgen voor kant-en-klare tenten, compleet met luchtbedden, kussens en schoon beddengoed. Jij hoeft alleen maar een slaapzak of deken mee te nemen, en zaken als toiletspullen, handdoeken, badlakens en een extra warme trui voor als het 's avonds misschien wat koeler is. 
Pampus is niet aangesloten op het waternet. Dat betekent dat er geen drinkwater uit de kraan komt, maar bij de beheerderstent aan het begin van de camping kun je (gratis) water halen. Neem wel van huis een of twee waterflessen mee. Eigen drank meenemen is niet toegestaan.

forteiland pampus vanaf het water gezien

Parkeren en varen

De veerdienst vertrekt vanaf de Herengracht in Muiden, tegenover nummer 33. Je kunt de boot van 14.3015.30 of 16.30 uur naar Pampus nemen. De volgende dag kun je terug naar Muiden varen om 11.00, 12.00 of 13.00 uur. Heb je een eigen boot? Laat ons dan even weten wanneer je denkt aan te komen. En voor wie in Muiden zijn auto wil parkeren, er zijn twee grote, gratis parkeerplaatsen die op 10 minuten loopafstand van de veerdienst liggen.

groene gang in fort pampus

Prijzen

Voor het kamperen, alle bijbehorende mogelijkheden en twee heerlijke ontbijtjes betaal je - naast het bedrag voor Eindeloos of Zomerlicht - een toelage van € 110,- per tent. Daar komt nog € 3,52 aan toeristenbelasting voor twee personen bij. Voor kinderen kunnen we naast je BlueCamp-tent een extra koepeltentje van € 22,50 opzetten. Per kind komt daar dan nog € 1,76 bij aan toeristenbelasting.