Welkom op Pims pagina!

01-04-2017

Pim is het vriendschapsbrood van Pampus. Een Pim koop je niet, die krijg je! Zorg 10 dagen goed voor Pim dan groeit dit kleintje uit tot een heerlijk Pampusbrood. Er blijft zelfs genoeg deeg over om Pim door te geven aan vier volgende vrienden. Die kunnen dan zelf ook 10 dagen voor Pim zorgen en hem weer verder doorgeven.
Zo komt onze Pim nog eens ergens!

Als je Pampusbrood klaar is, kan je er een foto van maken en plaatsen op Pims eigen pagina op Facebook. Voor Pim de ideale manier om aan iedereen te laten weten waar hij nu weer uithangt… Word vrijblijvend lid van Pims pagina, post iets leuks en wie weet wint jouw gezin een heel jaar lang gratis voor Pampus gaan! De winnaar maken we eind oktober bekend. Succes!

Ga je Pim doorgeven en heb je nieuwe jampotdoekjes nodig? Download ze hier! Wil je liever een gewoon A4’tje meegeven waar alles op staat? Download dat dan hier!
Pampus potjes

Belangrijk: Pim kan niet tegen kou en metaal. Geen koelkasten en metalen schalen dus! Van deksels krijgt Pim het veel te benauwd, maar theedoeken zijn geen probleem als je de schaal liever afdekt.

Je hebt van iemand een Pim gekregen, wat nu?

(Klik hier als je Pim rechtstreeks van Pampus gekregen hebt, want dan moet je eerst nog water toevoegen en zijn de vervolgstappen net even anders. Voor alle andere Pimmen geldt onderstaande informatie!)

Dag 1: Doe het deeg in een ruime schaal en roer het even door, dan kan Pim snel gaan groeien.
Dag 2 en 3: Pim geniet! Een paar keer per dag doorroeren is genoeg.
Dag 4: Honger! Geef Pim snel 2 dl. melk, 200 gram bloem en 250 gram suiker.
Dag 5 t/m 8: De tevreden matroos vindt een paar keer per dag doorroeren wel genoeg.
Dag 9: Pim heeft reuze honger! Geef Pim weer snel 2 dl. melk, 200 gram bloem en 250 gram suiker. Verdeel het deeg nu in 5 porties en geef er 4 weg. Het liefst in glazen potten met Pims eigen jampotdoekjes die je hier kunt downloaden. Geen lege potten in huis? Geef Pim dan in een bakje of kom met deze begeleidende brief.
Dag 10: Pims grote dag! Zet de oven vast aan op 170 graden en geef nog 1 keer iets lekkers:
3 Eieren
250 gram bloem
2 theelepels kaneel
100 gram fijngehakte chocolade
150 gram suiker
100 gram fijngehakte noten
1 in stukjes gesneden appel
100 gram rozijnen
1 eetlepel bakpoeder
1 theelepel zout
1 dl olie
Roer Pim goed door en giet het deeg in een bakvorm, net tot de helft, anders komt Pim over de rand heen. Na 5 kwartier in de oven is Pampusbrood Pim klaar!

Zin om te experimenteren? Maak dan een ander soort Pampusbrood, of maak Pampuskoekjes of een Pampuscake… Je kan met Pim alle kanten op. Deel je eindresultaat op ‘Pampusbrood Pim‘ en wie weet win je met je hele gezin wel een heel jaar gratis voor Pampus gaan!

Eind oktober maken we bekend wie in 2018 een heel jaar gratis voor Pampus mag gaan, maar wist je dat Vrienden van Pampus ALTIJD gratis entree krijgen? En dat niet alleen, want ze zijn voordeliger uit bij aankopen op het eiland en krijgen ook nog symbolisch een stukje Pampus op eigen naam!
Meer weten, klik hier!