Oh la la… met restaurant Zomerlicht gaat Pampus deze zomer op de Franse tour!

13-07-2018

Zomerlicht 2018 is stoer en exquis tegelijk!
zomerlicht pampus

Deze zomer vaart de klassieke motorklipper MS Sailboa weer ’s avonds vanuit Amsterdam-IJburg naar het restaurant Zomerlicht op forteiland Pampus. Dit pop-up restaurant en culinair avontuur vindt plaats op diverse locaties over het hele eiland. Zomerlicht zit dit seizoen in een nieuw jasje, een beetje Frans tussen prêt-à-porter en haute couture in. Verwacht als Bourgondiër natuurlijk wel een paar stoere rafelranden. Niet voor niets dat je naar een oud-militair bolwerk vaart om culinair in de watten gelegd te worden! Zomerlicht is exclusief en voor iedereen die houdt van een bijzondere avond uit.

 

Chefkok Jurre Sweers heeft zich voor het nieuwe Zomerlicht-seizoen laten inspireren door de Franse keuken. Toch kookt hij met respect voor lokale producten en maakt graag gebruik van wat de moestuin op Pampus te bieden heeft. De Zomerlichtgerechten zijn speels, vers en puur. Met een goed glas wijn komen de culinaire creaties extra tot hun recht. Liever een verfrissend biertje? Uitstekend, want naast het fameuze Pampusbier zijn er nog tal van andere speciaalbieren om van te genieten.

 

Slechts enkele weken per jaar opent Pampus zijn haven voor deze geliefde avond. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, maar dat kan morgen zomaar anders zijn. Zomerlicht is te reserveren voor donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden via de ticketshop van Pampus. Tijdig boeken voorkomt teleurstelling. Voor reserveren, vaartijden en extra informatie zie pampus.nl/zomerlicht.