Over de Stichting

Forteiland Pampus is een stichting zonder winstoogmerk. De stichting heeft de culturele ANBI status (algemeen nut beogende instelling). De organisatie kent een kleine staf en werkt daarnaast met zo’n 75 vrijwilligers. Pampus wordt aangestuurd door een directie die verantwoording aflegt aan de Raad van Toezicht. Pampus werd in 1986 van de ondergang gered door zeven Muiders, de Pampus-Pioniers. In 1990 verwierven zij het eiland en brachten het onder in een stichting. De functie van Stichting Forteiland Pampus is het behoud van het monumentale eiland en de openstelling daarvan voor bezoekers.

Pampus is een ANBI


Vacatures & stages

Vacatures

Er zijn momenteel geen openstaande vacatures, wel zijn er interessante stageplaatsen. Zoek je een stage in de sales of marketing? Ga voor Pampus! Kom alle ins en outs over Forteiland Pampus te weten en help het mee met zijn sales- of marketingactiviteiten! We houden van spraakmakers en worden blij van initiatiefnemers. Reageer snel, want voor je het weet gaat die toffe stageplek aan je neus voorbij!

Stage eventmanager-sales

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste stagiair die het in de rol van eventmanager-sales aandurft onze evenementen te bedenken, te verkopen en te produceren. Daarnaast zal je een belangrijke uitvoerende rol vervullen op het gebied van social media en marketing. Lees meer >>

Stage eventmanagement

De belangrijkste taak van de stage is het voorbereiden en uitvoeren van de geboekte bedrijfsevenementen. Denk hierbij aan onder andere vergaderingen, presentaties, productlanceringen, team-building, diners, food festivals en feesten. Lees meer >>

Stage marketing

Vind je het leuk om te functioneren op het snijvlak van cultuur en ondernemerschap? Als stagiair zul je meewerken in marketing en PR, op alle mogelijke gebieden: van copywriting tot SEO en van publieksprogrammering tot perscontact. Uiteraard zul je een belangrijke rol spelen in het bijhouden van onze social media. Lees meer >>


Directie/Bestuur

Tom van Nouhuys (1976) is sinds december 2011 directeur-bestuurder van Forteiland Pampus. Hij doorliep de Hotelschool in Den Haag en studeerde vervolgens beleid, communicatie & organisatie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In het kader van zijn studie deed hij onderzoek naar cultureel ondernemerschap in opdracht van het Koninklijk Concertgebouw. Daarna werkte hij enkele jaren als consultant in het bedrijfsleven. Hij vervulde diverse bestuursfuncties in de culturele sector en is momenteel actief als voorzitter van Stichting Oude Wijn en Nieuwe Zakken.


Raad van Toezicht Stichting Forteiland Pampus

Fleur Gieben, voorzitter, (1954) is adviseur op gebied van kunst en stad, publiek‐private samenwerking en cultureel ondernemerschap. Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie planologie. Zij vervulde diverse functies voor de gemeente Amsterdam en in de kunstwereld. Zij is momenteel actief als koppelaar taalcoachprogramma Vluchtelingenwerk.

Piet Boogert (1957) is General Manager van het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade sinds 2004. Daarvoor was hij bij verschillende hotelketens in Amsterdam in dienst in leidinggevende posities. Hij bekleedt de volgende bestuurlijke functies:

• Penningmeester van de Amsterdam Diner Foundation

• Lid Bestuur Stichting Homomonument

• Lid Bestuur Stichting Uitmarkt

Femke van Drongelen (1981) is hoofd van de sector presentatie en educatie bij het Zuiderzeemuseum. Hier houdt zij zich bezig met het schrijven van het meerjarenbeleid, het formuleren van de meerjarenprogrammering van het museum, inclusief het uitwerken van de jaarthema’s en is ze verantwoordelijk voor de samenwerkingen met de kunstenaars, vormgevers en ontwerpers.

Liselore van der Heijden (1972) is fiscaal-jurist en heeft 14 jaar als fiscalist bij EY in Amsterdam gewerkt. Van 2010 tot 2014 was zij lid van de Gemeenteraad van Amsterdam en van 2014 tot en met 2018 werkte zij bij de Westergasfabriek, eerst als adjunct en de laatste periode als algemeen directeur. Zij bekleedt de volgende bestuurlijke functies:

• Penningmeester Stichting VOLT, Amsterdam

• Penningmeester FMS, Amsterdam

• Lid van Financiele Advies Commissie Sport Services

• Lid van de MR van de AMS in Amsterdam

Arjan Kouwenhoven (1965) is ingenieur met als specialisatie cultuurtechniek en werkt als senior-adviseur bij Antea Group Nederland. Daar houdt hij zich bezig met verschillende grootschalige projecten op het gebied van de ontwikkeling van de openbare ruimte. Daarnaast is hij eigenaar/ondernemer self storage bedrijf en bekleedt hij een bestuurlijke functie als lid Bestuur IJsclub Muiden.

Harriette Loeffen (1970) is directeur Carré Fonds in Koninkijk Theater Carré. Hier zet ze zich in voor het cultureel ondernemerschap van dit onafhankelijke theater middels werving van fondsen en het samenwerken met partners om projecten te realiseren op het gebied van cultureel erfgoed en innovaties, toegankelijkheid en bijzondere theaterproducties. Voorheen was zij werkzaam als relatiemanager bij VUmc Cancer Center Amsterdam en commercieel managementfuncties in de hotellerie.


Raad van Advies

Marleen Sanderse, adjunct-afdelingsmanager Ruimtelijke ontwikkeling & Mobiliteit bij gemeente Almere en voormalig wethouder gemeente Gooise Meren (voorzitter)

Willem Bijleveld, voormalig directeur Het Scheepvaartmuseum en het Nederlands Openluchtmuseum

Monte Königs, Think Tank Member & Keynote Speaker bij Whetston / strategic foresight

Wilbert Mutsaers, directeur Spotify Benelux

Noor Ney, afdelingshoofd Waterketen Hoogheemraadschap Hollands-Noorderkwartier

Friso de Zeeuw, strategisch adviseur, emeritus-hoogleraar Gebiedsontwikkeling aan de TU Delft, voormalig directeur BPD (Bouwfonds) en voormalig gedeputeerde Provincie Noord-Holland


Duurzaamheid

Pampus is een letterlijk ‘island grid’: niet aangesloten aan nutsvoorzieningen zoals elektriciteit en water. Op dit moment wordt energie hoofdzakelijk gegenereerd met een dieselaggregaat. Met een gedegen en wetenschappelijk onderbouwd meerjarenplan in de hand, heeft Pampus het streven om in 2020 zelfvoorzienend te zijn. Zonnepanelen, windenergie, eigen waterzuivering, een batterij om piekbelastingen op te vangen: verschillende voorzieningen zijn inmiddels op het eiland aangebracht om dit doel te bereiken. Een speciale ruimte in het fort vertelt het steeds verder uitbreidende verhaal van de duurzaamheid van Pampus, en ook de historische betekenis hiervan. Pampus werd eind negentiende eeuw immers gebouwd als eiland dat zichzelf kon bedruipen in oorlogstijd. Pampus kijkt voortdurend naar mogelijkheden om haar duurzame bedrijfsvoering te verbeteren en is dankbaar voor de expertise en hulp daarbij van diverse partners.


ANBI

Stichting Forteiland Pampus
Postadres: Postbus 90, 1398 ZH Muiden
Bezoekadres kantoor: Herengracht 67, 1398 AD Muiden
E-mail : info@pampus.nl
Telefoon : 0294-262326
Kamer van Koophandel : 41193482
RSIN nummer : 009729343

Doel van de stichting

Stichting Forteiland Pampus heeft als doel het behartigen van culturele belangen in Nederland ten behoeve van het algemeen nut onder meer door het behouden van, het zorgen voor en het openstellen voor publiek van het Forteiland Pampus en de zich daarop bevindende vestingwerken waarvan zij eigenaar is, en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. De stichting beoogt het algemeen nu en heeft geen winstoogmerk.

Beloning bestuurders

Voor de bezoldiging van directie en medewerkers spiegelt Stichting Forteiland Pampus zich, binnen de financiële mogelijkheden, aan de Museum cao. De leden van de raad van toezicht en de raad van advies vervullen hun functies onbezoldigd.

Jaarverslag

ANBI Jaarrekening Pampus 2018

ANBI Jaarrekening Pampus 2017