Het geheime Wapen van Amsterdam

01-05-2019

Pampus heeft een gloednieuwe attractie: Het geheime Wapen van Amsterdam. Ontdek dit geheim! Stap in de ballonmand voor een indrukwekkende virtuele vlucht over de Stelling van Amsterdam.

nieuwe attractie op forteiland pampus met een luchtballon over de stelling van amsterdamAls boegbeeld van de Stelling van Amsterdam vertelt Pampus via een bijzondere belevingsroute over het verhaal van dit bijzondere UNESCO werelderfgoed. In verschillende ruimtes wordt het geheim ontrafeld waar het ‘gewone volk’ ruim 100 jaar geleden geen weet van had: een ring van forten, dijken en sluizen die in het landschap waren ingebed; verscholen genoeg om niet direct op te vallen, maar volkomen klaar voor de nooit gearriveerde tegenstander. Hoogtepunt in deze nieuwe belevingsroute is de ballonvaart die je als bezoeker al vliegend over de Stelling maakt. In een luchtballongondel stijg je op vanuit het Amsterdam van een eeuw geleden. De stad onder je wordt kleiner en je ziet de Amsterdam en de ring van forten zoals nooit eerder vertoond. Een avontuurlijke reis!

Doe dit seizoen mee met de winactie en maak kans op een échte ballonvaart over het Hollands landschap! Deel je bezoek aan Pampus met de hashtag #hetgeheimewapen! Pampus mag dit jaar een fantastische ballonvaart weggeven! Water als wapen. Een luchtballon als attractie. Een hashtag als lot. Toi toi toi!