Ons UNESCO – Nederlands werelderfgoed in het spotlicht

02-05-2019

Begin maart werd een bijzonder object onthult door oud-topwielrenster Leontien van Moorsel en voorzitter Stichting Werelderfgoed Nederland, Boris van der Ham. Dit object is vanaf nu te aanschouwen op Pampus. Het heet Ons UNESCO.

Een object in de vorm van Nederland. Filmische beelden die aan je voorbij gaan. De molens van Kinderdijk. De zonnige kleuren van Willemstad op Curaçao. De forten van de Stelling van Amsterdam… Ons UNESCO maakt prachtig duidelijk hoe bijzonder het verhaal is van het Koninkrijk der Nederlanden en de Nederlanders op het gebied van waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp. 

Stuk voor stuk blijkt ons werelderfgoed – tien stuks in totaal – indrukwekkender te zijn dan menigeen verwacht. Niet voor niets dat Werelderfgoed Nederland commercials heeft gemaakt met de boodschap Ons werelderfgoed is wereldberoemd. Binnenkort ook in Nederland. We mogen kennelijk met ons allen wel wat bekender met en trotser op onze unieke erfgoederen worden. Een bezoek aan de nieuwe Ons UNESCO ruimte aan de westzijde van het fort zal daar zeker bij helpen! Nu alvast een voorproefje? Bekijk deze video!