Museumkids, neem in september gratis een vriendje of vriendinnetje mee!

20-08-2019

Tijdreizen in een luchtballon? Het kan in de nieuwe attractie van Forteiland Pampus! Ontdek in een virtuele ballonvaart hoe de Nederlanders van hun grootste vijand – het water – hun vernuftigste verdedigingssysteem maakten. Het lijkt nét echt en het is super leuk voor Museumkids om te ontdekken!

nieuwe attractie op forteiland pampus met een luchtballon over de stelling van amsterdam met museumkids en gratis vriendje of vriendinnetje

Zie vanuit de lucht hoe ons land zich voorbereidde op een dreigende oorlog. Van de hoofdstad kon door de Stelling van Amsterdam een onneembare vesting gemaakt worden. Hier zouden koning(in) en regering veilig zijn. Veel gebouwen van dit geheime wapen zijn nog steeds deel van ons bestaan. Wat bijvoorbeeld nu appartementen aan het IJ zijn, waren vroeger grote graansilo’s. Amsterdam was goed bevoorraad. Onder het Rijksmuseum lag zelfs een zoetwatervoorraad om u tegen te zeggen.

Tijdens de ballonvaart zie je met eigen ogen hoe goed de stad was voorbereid op een eventuele belegering.

Kom met het hele gezin en vlieg mee! Speciaal voor de kinderen met een Museumkaart mag er in september een gratis vriendje of vriendinnetje mee naar Pampus!

Hoe het werkt… Met een Museumkaart betaal je alleen voor de veerboot. Dat kan ter plekke, maar vooraf reserveren heeft de voorkeur (dan weet je zeker dat je mee naar de overkant kunt). Reserveer je plek aan boord via de ticketshop en kies voor het juiste aantal museumkaarten. Elk kind mag een vriendje of vriendinnetje meenemen, waarvoor ook alleen het veerticket betaald hoeft te worden. Veel plezier gewenst!

museumkaart geldig bij pampus