Kom in maart Pampus een dagje helpen met NLdoet!

15-01-2020

Op 10 april gaat forteiland Pampus weer open voor het publiek; hoog tijd voor een voorjaarsschoonmaak en een likje verf hier en daar! Stap op 13 of 14 maart in Muiden aan boord en vaar mee naar Pampus om daar de handen uit de mouwen te steken. We willen het fort en eiland weer startklaar maken voor het nieuwe seizoen.

 NLdoet op forteiland Pampus

Uit de toenmalige vaargeul Pampus werd in 1887 de aangeslibde modder weg gebaggerd tot aan de zandplaat. Er werd schoon zand in de plaats gestort. Met zware zinkstukken, stortsteen en basaltblokken kreeg het kunstmatige eiland zijn stevige basis. Gelukkig is het kluswerk tijdens NLdoet niet zo zwaar…

Wat willen we aanpakken?

Onkruid wieden, de moestuin op orde brengen, de binnenkant van het bunkerhuis strak in de lak zetten en eens flink de bezem door het fort halen. Voor iedereen is er wel een passende klus te vinden, dus doe gewoon mee! Alle hulp is welkom en we zorgen natuurlijk voor de nodige uitleg en begeleiding. Het wordt een gezellige en productieve dag. Uiteraard zorgen wij voor de koffie en thee en een lunch met prachtig uitzicht over het IJmeer!
Geef je op via NLdoet als je mee wilt helpen. Nadat je je hebt opgegeven, sturen wij je zo snel mogelijk een bevestigingsmail met aanvullende informatie. We zien ernaar uit om samen met jou aan de slag voor Pampus te gaan!

>> Inschrijven voor 13 maart via NLdoet.nl >> 
 
>> Inschrijven voor 14 maart via NLdoet.nl >>