Klein eiland komt met verrassend festival tussen de grote jongens (persbericht)

04-07-2017

Onder de rook van Amsterdam tovert forteiland Pampus zich met ‘Proef Pampus’ op 15 en 16 juli om tot een zeer eigenzinnig festivaleiland. Het kleine eiland vaart zijn eigen koers in de stroom grote festivalnamen, die ook deze zomer weer in en om Amsterdam te bezoeken zijn. Logisch, want Pampus heeft met zijn festival een unieke troef in handen. De reis ernaar toe is uniek (je kunt er alleen per boot komen en daarom laat Pampus tot ’s avonds laat twee veerboten af en aan varen tussen zijn eigen haven en die van Amsterdam-IJburg), de locatie is uniek (forteiland Pampus is gebouwd op palen en staat op de Unesco werelderfgoedlijst), het uitzicht is uniek (een prachtig 360º panorama met honderden kilometers ver zicht) en het programma is uniek (met o.a. muziekacts die op doorbreken staan, een megatap met geweldige speciaalbieren, food stands met duurzame heerlijkheden, een Caraïbisch terras met rum die puur op windkracht naar Nederland is gevaren, een heel stuk eiland waar kinderen hutten mogen bouwen of vuurtje stoken en marktkraampjes om fijn langs te struinen). Kaarten zijn alleen online te koop via www.pampus.nl/proef
  Proef Pampus is een culinair en cultureel festival op een onbewoond eiland, voor mensen mét en mensen zónder kids. Omringd door water, afgesneden van de drukte van het vaste land, zorgt het eiland voor een instant vakantiegevoel. Alle bijzondere hapjes en drankjes die tijdens Proef Pampus rijkelijk geserveerd worden, onderstrepen dit paradijselijke gevoel alleen nog maar meer.
De programmering wordt nog een beetje geheimzinnig gehouden. Proef Pampus moet verrassend zijn. Toch heeft Pampus al een paar tipjes van de sluier opgelicht. Zo komt er iemand die tijdelijke tattoos kan zetten, vertelt een waarzegster in een van de mysterieuze fortruimtes je alles over je toekomst en zijn er optredens van onder meer Sticky T & The Heartbeats (energieke, toegankelijke popliedjes met een vette knipoog naar de 60's, 70's en 80's) en Sproken (een trio met een fascinerende poëtische en elektronische live-act). In de avond komt een van de genomineerden voor de Popronde 2017 - Batobe - een show geven! Moeiteloos wisselt deze Utrechtse producer gitaarspel af met het bouwen van beats, het triggeren van effecten en het bespelen van synthesizers. Het optreden van Batobe wordt versterkt door het aantrekkelijk stemgeluid van zangeres Laura Tuk en de spectaculaire visuals van Jildert Viet. (luister hier naar de singel 'Trying' van Batobe)
Nog niet bekend met Pampus? Maak hier dan aangenaam kennis in 48 seconden!