Forteiland Pampus gaat nieuwe geschiedenis schrijven met een grootschalig project!

08-02-2020

te zien is het eiland als toekomstbeeld uitgevoerd aan de hand van een mogelijke schets

Wordt dit het nieuwe Pampus? Architect Paul de Ruiter buigt zich momenteel over het toekomstbeeld. Niets staat al vast in deze fase van het project…

Forteiland Pampus kent een unieke geschiedenis als zelfvoorzienend militair eiland. Met die historie gaat het nu nieuwe geschiedenis schrijven. Pampus wordt het eerste publieke erfgoed in Nederland dat zelfvoorzienend opereert, gebruikmakend van circulaire principes en zonder fossiele verbranding!

Zonder aansluiting naar de wal zal het forteiland al zijn bezoekers de verhalen van Pampus en werelderfgoed Stelling van Amsterdam op duurzame en zelfvoorzienende wijze laten beleven. Er komt een nieuw entreegebouw en een nieuw duurzaam energiesysteem! Geïnspireerd door zijn geschiedenis gaat het eiland hiermee niet alleen zijn verantwoordelijkheid nemen in de energietransitie, het zal ook de cultuurhistorische waarde van het eiland versterken.

Lees er meer over op de projectpagina en ontdek hoe ook jij misschien ook onderdeel kunt worden van deze, nu al historische, ontwikkeling!