pampus is extra lang open een collage van foto's

Extra openingstijden en een lekkere, lange herfstvakantie!

Normaal sluiten we het eiland na oktober, maar dit jaar blijft Pampus langer open! Je kunt dus nog heerlijk komen uitwaaien op de weekenddagen van november!

Zelfs de herfstvakantie wordt op Pampus langer gevierd dan ooit. Voor alle kids die naar ons toe komen, gaan we twee weken lang uitpakken met speciale rondleidingen, leuke workshops én we geven iets bijzonders weg!

museumkids

Herfstvakantie? Pampus deelt uit!

Elke kind dat met de herfstactiviteiten meedoet, gaan we extra blij maken. Na de kinderrondleidingen, morse-workshops, blacklight speurtochten of de games in het fort krijgen ze een verrassing van Pampus. Iets dat met de soldaten van vroeger te maken heeft.

Die soldaten leefden zo'n honderd jaar geleden op het eiland. Ze konden zich vast geen voorstelling van het Pampus van nu maken. Gelukkig kan dat andersom wel, want Pampus staat bol van de geschiedenis en vertelt je op verschillende manieren de verhalen van vroeger. Ga maar mee op een rondleiding, of volg de route van Het verhaal van Pampus... leerzaam en superleuk!

luchtballon pampus

Museuminspecteurs gezocht!

Wist je dat Museumkids als inspecteur kunnen laten weten wat ze vinden van hun eilandbezoek? Feedback waarmee we het forteiland nóg leuker, spannender en interessanter kunnen maken. Dus heb je een Museumkaart en zijn jullie op Pampus geweest of komen jullie binnenkort, doe dan mee!

Pampus in een notendop

Pampus is echt een eiland voor jong en oud. Je kunt er uitwaaien, geschiedenis beleven, lekker eten en drinken... Het fort is spannend en je mag overal vrij rondlopen. Sommige plekken zijn smal, donker en ruïne-achtig, andere plekken zijn juist weer heel ruim of 'high tech' vol games en video-animaties. Voor alle leeftijden is de ballonvaart uit Het geheime Wapen echt geweldig, maar ook 'gewoon' een rondje buiten lopen is fantastisch. En vergeet niet het fortdak op te gaan. Daar heb je misschien wel het mooiste uitzicht van Nederland!

Check deze Super Pampus Tips!

Deel je dagje Pampus in zoals jij dat leuk vindt. Liever veel energie kwijt en zin in ravotten? Klim op het dak van het fort en kijk je ogen uit! Zin om wat op te steken over de geschiedenis? Speel de games in het fort: leer bijvoorbeeld wat morsecode is en doe een wedstrijdje bommen vullen! Kortom, alles kan en alles mag op Pampus. En we hebben 3 supertips voor je!

Tip 1 – Het verhaal van Pampus (loop door de soldatengeschiedenis van het fort en zie het fort tot leven komen)
Tip 2 – Het geheime Wapen van Amsterdam (vlieg in een virtuele ballonvaart over alle forten die rondom onze hoofdstad liggen, je vliegt van vroeger naar nu!)
Tip 3 – De Blacklight Speurtocht (vind de verborgen letters in het fort en steek meteen veel leuks op over het forteiland, in de winkel kun je een speciaal blacklight lampje kopen)

Kinderrondleidingen en workshops Morse & Mooimakers

Tijdens de herfstvakantie (van 10 t/m 25 oktober) organiseren we speciale kinderrondleidingen door het fort. De gidsen zijn al druk bezig de leukste geheimen te verzamelen. Dat wordt spannend daar in het fort!

Ook kunnen kinderen meedoen met de workshop Morse & Mooimakers. Ze gaan aan de slag met seinsleutels en zullen mooie sleutelhangers of armbanden met houten kralen maken. En in die kralen zit iets verstopt in morse code!

Zodra het schema voor de rondleidingen en workshops bekend is, komt het op deze pagina te staan. Bij aankomst op het eiland kun je in onze museumwinkel plek reserveren.

Tijden voor Rondleidingen en Workshops

Dinsdag t/m vrijdag 

Rondleiding 12.15 en 13.45 uur

Workshop 12.45 en 14.15 uur

 

Reserveren en… mondkapjes!

Als je voor Pampus je kaartjes online koopt, reserveer je daarmee meteen je plek(ken) op de veerboot. Deze vertrekt vanuit hartje Muiden en gratis parkeergelegenheid ligt op 10 minuten loopafstand. Ben je boven de 13 jaar, zet dan je mondkapje op. Ook op het eiland zijn er een paar plekken waar de mondkapjes op moeten, zoals in het paviljoen. Op de boot zijn mondkapjes voor 50 cent per stuk te koop.

Praktische info

De extra herfstactiviteiten kosten niks extra's. Koop tijdig je tickets als je naar Pampus wilt, want we ontvangen kleinere groepen vanwege de coronamaatregelen. De boot zit dus eerder vol dan normaal gesproken. Direct naar de ticketshop? Klik hier! En ja, kaartjes voor de extra weekenden in november zijn ook al te koop.
Lijkt Proef Pampus je leuk, kijk dan hier voor meer info en voor het reserveren.