PRIJZEN

Veerboot & reguliere Entreeprijs aan de boot

12 jaar en ouder: €18,00
Kinderen (4 t/m 11 jaar): € 14,00
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis
Museumkaart 12 jaar en ouder: € 8,50
Museumkaart kind (4 t/m 11 jaar): € 6,50

Veerboot & Entree online korting

12 jaar en ouder: €17,00
Kinderen (4 t/m 11 jaar): € 13,00
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis Museumkaart 12 jaar en ouder: € 8,50
Museumkaart kind (4 t/m 11 jaar): € 6,50

Eigen boot

12 jaar en ouder: €11,00
Kinderen ( 4 t/m 11jaar): €8,50
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis
Museumkaart: gratis

In het fort

Sleutel om de games in de Xperience te spelen: €2,-
Blacklight benodigd voor Blacklight speurtocht: €2,50 per lampje

Werelderfgoedweekend op Pampus

zondag 15 juni 2014
14:30 - 16:00

Omschrijving

Kinderboekenschrijver Arend van Dam op Pampus

Op zondag 15 juni is iedereen welkom op de Nederlandse werelderfgoedlocaties. Het jaarlijkse Werelderfgoedweekend staat dit jaar helemaal in het teken van Reizen. In hun boek ‘Overal en ergens…’ nemen kinderboekenschrijver Arend van Dam en illustrator Alex de Wolf kinderen mee ‘Op reis door Nederland in 50 voorleesverhalen’. Tijdens het Werelderfgoedweekend maken ze een reis langs zeven werelderfgoedlocaties. Het duo verzorgt een inspirerend kinderprogramma: voorlezen uit het boek, signeren, schilderen en ter plekke tekenen. En natuurlijk praten ze met de kinderen over het unieke Werelderfgoed! Op zondag 15 juli bezoekt het duo Pampus, start 14.30.

Werelderfgoedweekend
Het Werelderfgoedweekend is een jaarlijks evenement in het derde weekend van juni. De opzet van het weekend is de verbinding tussen de verschillende locaties te verduidelijken en de achtergronden van het Werelderfgoed voor het voetlicht te brengen.

Deel je mooiste erfgoedfoto
De hoofdprijs winnen en negen dagen genieten van een geheel verzorgde reis naar Curaçao? Deel dan jouw mooiste foto geschoten door het gele kader van National Geographic en win! Kijk voor de voorwaarden op www.nationalgeographic.nl/erfgoed.

Nederlands werelderfgoed

Nederland heeft negen door UNESCO erkende werelderfgoederen. Deze zijn uniek in de wereld. Ze vertellen het bijzondere verhaal van Nederland en de Nederlanders op het gebied van waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp. De Nederlandse werelderfgoederen zijn: Schokland en omgeving, de Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, het Woudagemaal, Willemstad Curaçao, Droogmakerij De Beemster, het Rietveld Schröderhuis, de Waddenzee en de Grachtengordel van Amsterdam. 

Werelderfgoedweekend op Pampus