PRIJZEN

Veerboot & reguliere Entreeprijs aan de boot

12 jaar en ouder: €18,00
Kinderen (4 t/m 11 jaar): € 14,00
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis
Museumkaart 12 jaar en ouder: € 8,50
Museumkaart kind (4 t/m 11 jaar): € 6,50

Veerboot & Entree online korting

12 jaar en ouder: €17,00
Kinderen (4 t/m 11 jaar): € 13,00
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis Museumkaart 12 jaar en ouder: € 8,50
Museumkaart kind (4 t/m 11 jaar): € 6,50

Eigen boot

12 jaar en ouder: €11,00
Kinderen ( 4 t/m 11jaar): €8,50
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis
Museumkaart: gratis

In het fort

Sleutel om de games in de Xperience te spelen: €2,-
Blacklight benodigd voor Blacklight speurtocht: €2,50 per lampje

NJSO Klassiek in droge gracht

zondag 06 juli 2014
15:30 - 17:00

Omschrijving

Klassiek concert (gratis) in de Droge Gracht van Pampus: Het Nederlands Jeugd Strijkorkest strijkt neer op Forteiland Pampus.

Hoe de zomervakantie beter te beginnen dan met een bijzonder klassiek concert in de Droge Gracht van Pampus op zondagmiddag 6 juli. Dan strijkt het Nederlands Jeugd Strijkorkest neer op Forteiland Pampus. Van 15.30 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van Henry Purcell, Sir Edward Elgar en Benjamin Britten: De drie grootste Engelse componisten. Toegangskaarten tot het eiland zijn tevens toegangspassen tot het concert.

Na afloop is er gelegnheid om op Pampus te blijven. Het Pampus Paviljoen blijft open voor een borrel en er varen tussen 17 uur en 19 uur extra veerboten terug naar Muiden.

Programma Typisch Brits

Purcell schreef in de zeventiende eeuw veel muziek voor het theater: ‘incidental music’. Iets wat wij tegenwoordig filmmuziek zouden noemen. NJSO speelt
‘Abdelazar’ ; een suite van dansen. Behalve de Beatles en de Rolling Stones veroverde ook de muziek van Benjamin Britten de wereld. Hij werd de nieuwe ‘Elgar’ genoemd, maar ondertussen is hij een begrip op zich. Zijn muziek staat met één been in de Engelse traditie en met één been in de moderniteit van de twintigste eeuw. In de Prelude & Fugue heeft iedere strijker een solopartij.

Over het NJSO

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest is hét strijkorkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 21 jaar. Onder de leden bevinden zich vergevorderde leerlingen van jong-talentklassen of vooropleidingen van de conservatoria, alsmede leerlingen van privédocenten en muziekscholen. Het doel van het orkest is de jonge professionals in de dop op te leiden en concerten te geven op topniveau.

NJSO

NJSO Klassiek in droge gracht