PRIJZEN

Veerboot & reguliere Entreeprijs aan de boot

12 jaar en ouder: €18,00
Kinderen (4 t/m 11 jaar): € 14,00
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis
Museumkaart 12 jaar en ouder: € 8,50
Museumkaart kind (4 t/m 11 jaar): € 6,50

Veerboot & Entree online korting

12 jaar en ouder: €17,00
Kinderen (4 t/m 11 jaar): € 13,00
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis Museumkaart 12 jaar en ouder: € 8,50
Museumkaart kind (4 t/m 11 jaar): € 6,50

Eigen boot

12 jaar en ouder: €11,00
Kinderen ( 4 t/m 11jaar): €8,50
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis
Museumkaart: gratis

In het fort

Sleutel om de games in de Xperience te spelen: €2,-
Blacklight benodigd voor Blacklight speurtocht: €2,50 per lampje

Fortenfestival – Heerlijk nazomeren op Pampus

zaterdag 01 september 2018
Hele dag

Omschrijving

Verleng je zomer(vakantie) met het Fortenfestival! Van zaterdag 1 t/m zondag 9 september zijn er in ons land meer forten dan ooit geopend. 

Pampus sluit aan met kinderactiviteiten, mooie verhalen en natuurlijk een lekker hapje eten en drinken op ons zonnige terras. Kom je ook?

fortenfestival op forteiland pampusTijdens het Fortenfestival krijgen kinderen die de spellen met de Pampus Xperience gedaan hebben een speciaal Pampussouverniertje met bijzonder verhaal cadeau! (zolang de voorraad strekt)

Op zaterdag 1 september start het #Fortenfestival!  De forten en batterijen in de Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie worden de komende 10 dagen in het zonnetje gezet. Ga erop uit en bezoek een van de vele forten!

Kom je naar Pampus? Dan bezoek je tevens het bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam!  Een slimme keuze, want op Pampus zijn meer dan 40 prachtige blow up foto’s te bewonderen die alle forten en batterijen rond Amsterdam van bovenaf laten zien.

 

WERELDERFGOEDWEEKEND
Het Werelderfgoedweekend valt in het tweede weekend van het Fortenfestival. Dat betekent extra landelijke aandacht voor het Nederlands Werelderfgoed, dat soms beroemder is bij de buitenlandse toerist dan de toerist in eigen land. Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam staat Pampus al sinds 1996 op de UNESCO lijst van Werelderfgoederen. De Nieuwe Hollandse Waterlinie (de verdedigingslinie die vanaf de toenmalige Zuiderzee tot aan de Biesbosch liep) is genomineerd voor de status van UNESCO Werelderfgoed als uitbreiding op de Stelling. Naar verwachting zullen beiden linies in 2020 één groot Werelderfgoed vormen.

… de piloot zocht zijn redding op Pampus nadat hij door de Duitsers uit de lucht was geschoten. (Ontdek het verhaal van Claude Murray in fort Pampus.)

EUROPEAN FORTRESS DAY
Nederland is niet het enige land met forten en verdedigingslinies. Overal in Europa staan forten, bunkers, kastelen en vestingsteden. Om het forten en vesting erfgoed van Europa meer onder de aandacht te brengen van een breed Europees publiek, wordt in 2018 op zaterdag 8 september voor het eerst een Europese Fortendag georganiseerd. Extra reden om bij een Pampusbezoek op zoek te gaan naar het bijzondere Tweede Wereldoorlog verhaal over de Amerikaanse piloot Claude Murray, die in Engeland gestationeerd was om Europa te redden van de Duitse tegenstander. 

Lees meer over Claude Murray >> 

Claude Murray een piloot op Pampus in de Tweede Wereldoorlog

Fortenfestival - Heerlijk nazomeren op Pampus