PRIJZEN

Veerboot & reguliere Entreeprijs aan de boot

12 jaar en ouder: €18,00
Kinderen (4 t/m 11 jaar): € 14,00
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis
Museumkaart 12 jaar en ouder: € 8,50
Museumkaart kind (4 t/m 11 jaar): € 6,50

Veerboot & Entree online korting

12 jaar en ouder: €17,00
Kinderen (4 t/m 11 jaar): € 13,00
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis Museumkaart 12 jaar en ouder: € 8,50
Museumkaart kind (4 t/m 11 jaar): € 6,50

Eigen boot

12 jaar en ouder: €11,00
Kinderen ( 4 t/m 11jaar): €8,50
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis
Museumkaart: gratis

In het fort

Sleutel om de games in de Xperience te spelen: €2,-
Blacklight benodigd voor Blacklight speurtocht: €2,50 per lampje

Amsterdams Grachtenfestival op 16 augustus op Pampus!

vrijdag 16 augustus 2019
00:00

Omschrijving

Vaar met celliste Octavie Dostaler-Lalonde en altvioliste Iteke Wijbenga mee voor een heerlijk Grachtenconcert op Pampus! Afvaart Amsterdam-IJburg op vrijdag 16 augustus om 10 uur 30.

grachtenfestival concert op forteiland pampus

Laat je op een onbewoond eiland meevoeren naar een wereld vol klassieke muziek. Droom weg bij werken van o.a. Beethoven, Mozart, Clarke en Danzi, uitgevoerd door een bijzonder duo. Alle muziekliefhebbers worden na afloop uitgenodigd voor een rondleiding door onze gidsen Mieke en Liesbeth, die zelf ook altijd met volle teugen genieten van het Grachtenconcert op Pampus. Natuurlijk ben je ook vrij om op eigen houtje het eiland te ontdekken, waarbij de nieuwe attractie met de luchtballon zeker niet gemist mag worden!

Maak dit concert nog feestelijker door via de website van het Grachtenfestival te reserveren voor de bijpassende 2-gangenlunch. Je tafeltje staat dan direct na het concert voor je klaar. Voor wie niet te lang natafelt, is er nog tijd voor een kleine rondleiding of een bezoek aan de nieuwe attractie Het geheime Wapen van Amsterdam. 

“Het Grachtenfestivalconcert op Pampus is een verrukking voor alle zintuigen! Prachtige muziek om bij weg te dromen, vakantiegevoel op een eiland met fantastische panorama’s en een machtig fort, heerlijk eten (naast de 2-gangenlunch kan ook gekozen worden van de kaart) en een zalig tochtje varen op een oud-Hollandse robuuste klipper.”

Kaartjes bestellen, met of zonder bijpassende lunch, kan op de website van het Grachtenfestival.

De lunch, die speciaal voor dit concert is samengesteld door eiland-chef Jurre Sweers, bestaat uit een Vichissoise en een Risotto. De authentieke koude Franse aardappel-preisoep wordt gemaakt met verse ingrediënten uit de moestuin van Pampus. De risotto – met Hollandse rauwe Hooibergham, boerenkaas van de Lindenhoff, wilde spinazie en waterkers – wordt begeleidt door een salsa verde met kruiden uit de eigen kruidentuin. Geef tijdig aan ons door als er rekening gehouden moet worden met speciale dieetwensen. Dat kan via 0294 26 23 26.

 

PROGRAMMA VRIJDAG 16 AUGUSTUS

10.30 uur: welkom aan boord van de Sailboa van Veerdienst Amsterdam
11.00 uur: afvaart en overtocht vanaf IJburg, met mini-concert aan boord
11.45 uur: welkom op Pampus, tijd om naar wens nog even wat te drinken
12.15 uur: aanvang Grachtenconcert met Iteke Wijbenga en Octavie Dostaler-Lalonde
13.15 uur: vrije tijd voor lunch (niet inbegrepen, tenzij vooraf geboekt)
14.00 uur: naar wens speciale concertrondleiding door fort en langs Forten van Boven
14.45 uur: terugvaart naar IJburg, aankomst rond 15:30 uur

 

Dit Grachtenconcert is een samenwerking van het Grachtenfestival, Pampus en Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Octavie heeft het genoegen om op een Duitse cello uit 1769 te spelen, in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Met grote dank aan onder andere Stichting Eigen Muziekinstrument bezit Yteke een altviool van Jürgen Manthey, waar ze met veel liefde op speelt. Ze speelt met een strijkstok van J.S. Finkel, haar in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

 

Amsterdams Grachtenfestival op 16 augustus op Pampus!