Eindeloos Pampus - zeilboot

Van Muiden naar Pampus

Eindeloos Pampus begint in het historische Zuiderzeestadje Muiden, waar veerboot Stern stipt om 15.30 uur afvaart. We varen langs het Muiderslot en langs de Koninklijke jachthaven, waar je met geluk een glimp opvangt van Beatrix’ zeilschip Groene Draeck. Al snel komt Forteiland Pampus in zicht, waar we na zo’n 20 minuten afmeren. Welkom op Pampus! Voel je vrij om uit te vliegen over eiland en fort. Verbaas je over de weidse vergezichten, ontdek waar ‘Voor Pampus liggen’ vandaan komt of stap in de ballonmand van onze topattractie Het Geheime Wapen van Amsterdam!

Eindeloos Pampus - gezin zit aan tafel op het terras van het forteiland

Aan tafel

Hoewel, aan tafel? Op Pampus kan je tafel ook een zitzak zijn, een stukje gras of bungelend met je benen op een van de steigers. Onze eilandkok zorgt voor een eerlijk bord eten: lokaal, duurzaam, maar vooral eindeloos lekker! Terwijl je geniet van eten en uitzicht, is er ook buiten het fort genoeg te doen voor jong en oud. Ouderwetse spellen als jeu de boules, croquet en kubb, een frisse duik in de haven van Pampus óf een stukje varen op een van onze historische rafts. De bar is open voor bijzonder bio-fris, mooie wijnen en natuurlijk het enige echte Pampusbier.

Eindeloos Pampus - de bbq van het forteiland

Een laatste glimp

Na het eten nog een rondje door het fort? Het museum blijft vandaag speciaal voor jullie extra lang open! Bezoek onze foto-expositie in de fortgracht of zoek de geest van Pampus in de pikdonkere sleutelgang. Om 19.30 uur ligt de Stern klaar voor de terugvaart. Neem nog iets lekkers mee aan boord en zoek een fijn plekje op het ruime bovendek of strijk benedendeks neer waar het behaaglijk toeven is. Rond 20 uur meren we af in Muiden.

Eindeloos Pampus - stelletje zit aan tafel op het terras van het forteiland

Praktisch

Eindeloos Pampus vindt in de zomervakantieperiode plaats op doordeweekse dagen. Vertrek uit Muiden om 15.30 uur. Het verblijf op het eiland duurt zo’n 3,5 uur, om 20 uur ben je terug in Muiden.

Eindeloos Pampus -kamperen met het gezin

Blijf slapen

Maak je bezoek aan Pampus nog eindelozer! We openen in de zomerperiode een charmante minicamping op Pampus. Terwijl de andere gasten wegvaren, begint voor jullie deel twee van het Pampusavontuur! Klik hier voor meer info.

Eindeloos Pampus - barman in het paviljoen tapt een pampusbiertje

Prijzen

Eindeloos Pampus is een volledig avondje uit inclusief bootretour, entree tot het museum, een bijdrage voor erfgoedbehoud en gebruik van alle spellen! Afhankelijk van leeftijd en kaarten als Museumkaart of de BankGiro Loterij VIP-KAART kost een eindeloze avond tussen de €14,50 en €37,50.

Eindeloos Pampus - PAMPUS letters
Eindeloos Pampus - tafelblad met Pampus
Eindeloos Pampus - fortdak
Eindeloos Pampus - moestuin
Eindeloos Pampus - Muiderslot vanaf de veerboot
Eindeloos Pampus -kind met eenden
Eindeloos Pampus - vogeltje in fort

foto’s Jessica Lokker van Corners of the World

Deel deze pagina op je Twitter of Facebook!