Zelfstandig bezoek

U kunt Pampus met uw klas(sen) zelfstandig bezoeken. U verzorgt dan zelf de begeleiding. Wij vragen om minimaal 1 begeleider per 6 leerlingen.

Er zijn voor de onderbouw van het Voortgezet onderwijs verschillende mogelijkheden, die hieronder staan vermeld. Voor de bovenbouw van het Voortgezet onderwijs adviseren wij een gids te reserveren en vooraf aan te geven welke onderwerpen bij voorkeur in de rondleiding moeten worden behandeld. U kunt daarbij denken aan ‘Historie’, ‘Duurzaamheid en natuur’ en ‘Militaire geschiedenis’.

Pampus Xperience: met de Pampus-sleutel en routekaart op avontuur in het fort. Kanongeluiden, beelden, animaties én interactieve games brengen de geschiedenis tot leven. De Xperience wordt het beste beleefd in groepjes van zes leerlingen. Duur: 1 tot 1,5 uur. Geen extra kosten voor de Pampus-sleutel en routekaart (verkrijgbaar in het Magazijn in het Paviljoen).

Thema speurtocht: zes korte themaspeurtochten van elk een kwartier laten leerlingen kennismaken met alle aspecten van het eiland en het fort. Voorbeelden van de verschillende thema’s zijn: communicatie, wonen en leven op een eiland, de aanleg en bouw. Geschikt voor groepjes van vijf à zes leerlingen. Duur: 1,5 uur (inkorten is mogelijk door minder dan zes thema’s te kiezen) Geen extra kosten voor deze speurtochten (via de mail aan te vragen bij reservering van het schoolbezoek).

Blacklight speurtocht: speuren met een speciaal blacklight-lampje naar verborgen letters in het donkere fort. Als alle letters gevonden zijn vormen ze een woord waarmee het Pampus-raadsel wordt opgelost. Geschikt voor groepjes van vijf à zes leerlingen. Duur: 1 uur. Kosten blacklight-lampjes: € 2,50 per lampje (mag na afloop mee naar huis, verkrijgbaar in het Magazijn in het Paviljoen).

Rondleiding: een ervaren gids neemt de leerlingen op sleeptouw door het fort. Hij of zij vertelt over de Stelling van Amsterdam, de aanleg van het eiland, de bouw van het fort, Pampus tijdens de oorlogen en nog veel meer. Duur: 45 – 60 minuten. Kosten: € 50,- per gids (1 gids per maximaal 25 leerlingen).

Kosten inclusief veerboot

Voortgezet onderwijs: € 12,50 per leerling of begeleider.

Informatie en reserveren

Al het schoolbezoek dient vooraf gereserveerd te worden om voldoende plek op de veerboot en eventueel een gids te kunnen reserveren. Voor meer informatie en het reserveren van een schoolbezoek kunt u contact opnemen met het kantoor via 0294-26 23 26 of info@pampus.nl.