Educatie & Schoolreisjes

Forteiland Pampus is één van de parels van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie en staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor scholen is een bezoek aan Pampus spannend en educatief: met de boot varen de leerlingen naar het forteiland waar ze de geschiedenis van het eiland kunnen ontdekken.

Voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs heeft Pampus een geheel vernieuwd programma samengesteld onder de titel ‘VORT MET DAT FORT‘.

Voor de groepen 1 t/m 5 en het voortgezet onderwijs zijn er ook avonturen op Pampus te beleven. Met of zonder gids, met speciale speurtochten of een programma op maat. Neem hiervoor contact op met het kantoor; de medewerkers denken graag met u mee.

Reken voor een bezoek aan Forteiland Pampus inclusief vaartijden 3 tot 4 uur. Er is ook lesmateriaal beschikbaar voor voorbereidende lessen op school, zie daarvoor de pagina Lesmateriaal. Op de pagina’s Voortgezet onderwijs en Basisonderwijs vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Vaartocht naar Pampus

Forteiland Pampus ligt midden in het IJmeer; een boot brengt uw leerlingen naar het eiland. De kosten voor het vervoer met de veerboot zijn inbegrepen in de kaartprijs. Tijdens de ca 25-30 minuten op de boot zijn er volop mogelijkheden om het bezoek voor te bereiden met bijvoorbeeld lesbrieven. Meer informatie over de afvaarttijden voor het speciale scholenprogramma ‘Vort met dat Fort!’ is te vinden op Basisonderwijs. Het is voor scholen altijd mogelijk, na reservering, op de reguliere tijden met de veerbootdiensten te reizen.

Kosten inclusief veerboot

Basisonderwijs € 9,50 per leerling of begeleider bij 50 personen of meer
Voortgezet onderwijs € 12,50 per leerling of begeleider
Gids op aanvraag € 50,00 (per 25 leerlingen)

Informatie en reserveren

Scholen zijn, na reservering, welkom van dinsdag tot en met vrijdag op Pampus. Voor meer informatie en het reserveren van een schoolbezoek kunt u contact opnemen met het kantoor van Pampus via 0294-26 23 26 of info@pampus.nl.

Busvervoer nodig? In Amsterdam kan dat gratis via de Cultuurbus. Buiten Amsterdam wordt busvervoer o.a. verzorgd door Peereboom Touringcars.