Hoe Pampus creatief de coronacrisis wil bezweren

06-07-2020

Slimme en leuke aanpassingen zijn het antwoord van Pampus op de roerige en onzekere tijden van nu. Het fort is sinds afgelopen weekend weer dagelijks geopend, en niet alleen overdag. Na 17 uur verandert het museale eiland in een zomerse hotspot voor jong en oud. Volop keuze aan diner- en overnachtingsmogelijkheden.
Daarnaast stort Pampus zich nu ook op de zakelijke markt met een uniek kerstpakket. Passend in de trend van support your locals en duurzaamheid. “We zijn creatief om hier op Pampus voort te kunnen bestaan en het eiland open te houden voor onze bezoekers.”

Tent op Forteiland Pampus met in de achtergrond het water van het IJmeer

 

Kamperen en dineren

Helemaal in zijn element is Bart van der Hucht als hij een rondje loopt over ‘zijn’ Pampus Camping. In het dagelijks leven is Van der Hucht de eventmanager op het eiland, maar deze zomer is hij vooral campingbaas. Binnen het team heeft hij het op zich genomen om een pop-up camping op het eiland te starten. Samen met zijn makker – Erny Gelling, eigenaar van tentbedrijf BlueCamp – heeft Bart op de noordkant van Pampus in no time 10 ruime kampeerplekken uit de grond gestampt.
In Gellings duurzame stormtenten zitten per tent zo’n 8 oude spijkerbroeken verwerkt. Iedere tent staat op het schuin aflopende gras waterpas verankerd op een door Van der Hucht zelf gezaagd, half zwevend plateau. Ernaast een picknicktafel met vrolijke parasol. “Alle plekken bieden comfort en een uniek uitzicht. En ze zijn lekker privé en natuurlijk coronaproof!” constateert Van der Hucht tevreden.

 

Initiatieven tegen de crisis

De tijdelijke camping is een van de initiatieven die het Pampusteam bedacht heeft om de coronacrisis te bezweren. Die initiatieven begonnen eind februari met Pampussoep. Verse maaltijdsoep gemaakt van wat toen net was ingekocht voor Winterlicht. Deze winterse dinerbeleving kon geen doorgang vinden vanwege het toen net uitgebroken coronavirus. Daarna volgde het Pampuspakket, met o.a. vrijkaartjes voor als het forteiland weer open zou gaan.
En nu dus de camping die voorafgegaan wordt door Zomerlicht (het zomerse zusje van Winterlicht) of door het doordeweekse Eindeloos Pampus. Die laatste is ook nieuw in het Pampus-aanbod: eindeloze namiddagen met zwemmen in het IJmeer, een lekkere familiemaaltijd, spellen als jeu de boules en badminton, en vooral… het ontdekken van een spannend negentiende-eeuws fort met 80 kamers.

 

Pampus Kerstpakketten

Van der Hucht is ook gaan vloggen voor Pampus. De eerste vlogs maakte hij toen Pampus zelf nog voor Pampus lag, voor het zogenaamde thuismuseum. Zijn laatste vlog is gemaakt voor de deze week uitgekomen interactieve kerstflyer. Hiermee wil het forteiland geïnteresseerde bedrijven in een paar minuten kennis laten maken met een uniek kerstpakket. En dan vooral met de mensen áchter de bijzondere artikelen in deze cadeaubox. Zo kun je bijvoorbeeld een jonge, passievolle producent zien, die zijn millésime sardines verpakt in kleine kunstwerken. Of een zeepproducente, die alleen maar werkt met onvermijdelijk horeca-afval: sinaasappelschil en koffiedik. Van der Hucht stelt in zijn laatste vlog: “Als de wind verandert of er komt storm, zal Pampus zijn zeilen moeten bijzetten en zijn koers moeten wijzigen.”

De verkoop van de kerstpakketten loopt tot en met september. Camping Pampus, Zomerlicht en Eindeloos Pampus zijn geopend gedurende de zomervakantie.