Pampus Paviljoen’1874

Het Pampus Paviljoen’1874 is tijdens uw bezoek altijd geopend. Hier kunt u lunchen, iets drinken of borrelen.

Pampus bezoeken bij slecht weer

Pampus is ook met slecht weer een leuke dagattractie. De boot naar het eiland is gedeeltelijk overdekt. Het fort is helemaal overdekt, dus binnen geen last van regen. Het fort is niet verwarmd, warme kleding is aan te raden.

Pampus veerdienst bij storm

Bij windkracht 7 en hoger kan de veerdienst naar Pampus niet varen. Wij maken dit kenbaar via onze website, Facebook en Twitter. Aangezien weersomstandigheden snel kunnen veranderen adviseren wij u om voorafgaand aan uw bezoek aan Pampus onze website en social media in de gaten te houden. Mocht de veerdienst wegens slecht weer uit de vaart worden gehaald, dan kunt u met uw tickets een nieuwe reservering op een ander tijdstip maken, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij kunnen uw geld niet retourneren.

Pampus tips

Door de oneffenheden in de vloer en het gebruik van roosters is het niet aan te raden om met (hoge) hakken het fort te bezoeken. Het kan in de lente en herfst behoorlijk guur zijn op het eiland en het fort is niet verwarmd, dus warme kleding is aan te raden.

Pampus en kleine kinderen

Pampus is een eiland, omgeven door water. Het fort is niet geschikt om te bezoeken met kinderwagens en/of buggy’s.

Pampus en minder validen

Het fort is niet geschikt voor minder validen, gebruikers van rollators en rolstoelen. Het fort en de boot zijn bereikbaar via trappen. In het fort zijn op- en af stapjes, soms op rare plaatsen. Let dus goed op! In het fort is geen lift aanwezig.

Pampus regels

  • Het nuttigen van eigen meegenomen drank- en eetwaren is niet toegestaan
  • Hulphonden zijn van harte welkom, andere huisdieren worden niet toegelaten
  • In het paviljoen is een garderobe, deze is niet bewaakt en op eigen risico
  • Graag afval deponeren in de afvalbakken
  • Het is niet toegestaan te roken in het fort
  • Pampus is Rijksmonument en Unesco Werelderfgoed. We vragen u vriendelijk hier zuinig op te zijn.

Pampus is een eiland

U zult merken dat het verblijf op een eiland een bijzondere ervaring is. Het vraagt ook het nodige van zowel de medewerkers, vrijwilligers en de bezoekers. Zo kan het voorkomen dat bepaalde producten in het Paviljoen op zijn. Even snel bij halen is er dan niet bij… Maar ook betekent het dat alle afval stuk voor stuk opgeruimd en afgevoerd moet worden. Als u uw afval in de afvalbakken doet, helpt u erg om het eiland netjes te houden.