zomerse foto's van forteiland pampus

Openingstijden

Pampus is alle dagen open, m.u.v. maandag.

 

Pampus ligt niet meer voor Pampus! Het eiland is weer open en het fort kan weer bezocht worden. Veilig en wel natuurlijk, zie onze maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Tijdig reserveren is een pre.

GA NAAR DE TICKETSHOP

 

Veerdienst Muiden

De vaartocht van Muiden naar Pampus duurt ongeveer 25 minuten. Geniet vanaf het dek van een weids uitzicht over het IJmeer. Veerboot Stern biedt normaal gesproken plaats aan 150 personen, maar voor de maand juni mogen we maximaal 30 passagiers per vaart meenemen. Het toilet aan boord moet voorlopig gesloten blijven. De boot heeft een binnen- en buitengedeelte. Bij regen is het eiland droog te bereiken.

De veerdienst vertrekt vanaf de Herengracht in Muiden ter hoogte van huisnummer 33. Tickets worden niet meer los aan boord verkocht, koop ze dus van te voren online (met korting). Let op: forteiland Pampus en de boten naar Pampus zijn niet geschikt voor mindervaliden.

 

Veerboot Stern vertrekt vanaf Herengracht (tegenover nummer 33) in Muiden.

 

VANAF JULI 2020 Vertrek Muiden Vertrek Pampus
Alle dagen geopend m.u.v. maandag

Het seizoen loopt t/m zondag 1 november
10u30
11u30
12u30
13u30
14u30
14u00
15u00
16u00
17u00
17u00

 

  • Enkele keren per jaar is het eiland gesloten wegens een exclusiever verhuur aan derden. Dit laten wij altijd tijdig weten via de homepage en gesloten dagen zijn ook terug te vinden via de kalender.

Met eigen boot (of kano of sup)

Kom je met je eigen boot, sup of kano een bezoek brengen aan Pampus? Meer dan welkom! Bij een groene vlag is er voldoende plek om met je boot af te meren, bij rood niet. Je kunt dan bellen met het telefoonnummer dat aan de steiger vermeld staat om even te overleggen of het loont om nog even te wachten.

Afmeren is gratis en voel je welkom om op het terras of in het paviljoen lekker te gaan zitten. Wil je ook het fort bezoeken, koop dan een entreekaartje in de museumwinkel.

Voor mensen met een eigen vervoer is Pampus tijdens het seizoen toegankelijk van 10.30 tot 17.00 uur, van dinsdag tot en met zondag. Na dagsluiting van het eiland dienen de steigers weer vrij te worden gemaakt. Is het eiland langer open, bijvoorbeeld tijdens publieksevenementen, dan mag je uiteraard ook langer blijven.

Buiten de openingstijden van het eiland mag er aan de steigers niet afgemeerd worden. Ankeren in de luwte van het eiland voor een overnachting is uiteraard wel mogelijk. Wil je het gehele seizoen binnen de openingstijden onbeperkt af- en aanmeren op het eiland en ook vrij zijn om het fort en zijn multimedia-routes te bezoeken? Word eilandpachter, oftewel word een Vriend van Pampus en je kunt altijd terecht. Het kan al vanaf 25 euro!

Opgelet: honden worden niet toegelaten op de veerboten, met uitzondering van hulphonden. Honden die meekomen op de eigen boot zijn welkom op de terrassen bij het paviljoen en krijgen natuurlijk een verfrissende bak water. Er mag niet met de honden gewandeld worden over de rest van het eiland of in het fort. 

Vanuit Amsterdam IJburg

Vanaf juli kun je ook weer vanuit Amsterdam naar Pampus varen. Veerdienst Amsterdam vaart met de Sailboa of de Elvira vanuit de haven van Amsterdam IJburg. Tram 26 rijdt vanaf Amsterdam Centraal Station in zo’n 15 minuten naar IJburg. De vaartocht naar Pampus duurt zo’n 40 minuten. 
Veerdienst Amsterdam is een onafhankelijke veerdienst met eigen tarieven, tijden en acties. Tickets aangeschaft via de Pampus website gelden niet voor Veerdienst Amsterdam. Ook acties via loterijen of andere samenwerkingsverbanden gelden niet (tenzij anders aangegeven) voor Veerdienst Amsterdam.

luchtfoto van de Sailboa van Veerdienst Amsterdam bij Forteiland Pampus

De Sailboa aan de T-steiger van Pampus.


Vanuit Almere Marina Zuiderzand

Sinds vorig seizoen vaart de Veerdienst Amsterdam ook op zaterdagen met de Sailboa van Almere Marina Muiderzand naar Pampus! Zie op veerdienstamsterdam.nl/almere wanneer er weer tussen Pampus en Almere gevaren wordt.

 

Prachtige dagtochten met onder andere stoomboot Succes,drie-mast-klipper Sanne Sophia en zeilschip De Stedemaeght

We kunnen niet wachten totdat varend erfgoed weer ons eigen werelderfgoed aandoet! Zodra het kan, geniet dan van fantastische dagtochten met de prachtige driemaster Sanne Sophia vanuit Muiden, de stoomboot Succes vanuit hartje Amsterdam of het sierlijke zeilschip De Stedemaeght. 

De Sanne Sophia is al jarenlang trouwe bezoeker op de zondagen.
Direct boeken kan via sannesophia.nl. Vanaf  5 juli wordt er weer iedere zondag gevaren!

De Stedemaeght met zijn indrukwekkende zeilen.
Direct boeken kan via sailaday.nl. Data zijn 18 juli, 15 augustus en 20 september.