Welke perceel kies jij? Eentje in het Pampus-groen, zodat je kunt picknicken op je eigen stukje Pampus? Of ga je voor een binnenperceel in het stoere fort, doordrenkt van mooie verhalen?

eilandpachter je eigen stukje pampus eiland om te pachten en daarmee pampus steunen voor het behoud van het werelderfgoed pampus dat op de unesco lijst staat van werelderfgoederen

Eilandpachters zijn vrienden van Pampus!

Het lijkt onmogelijk, je eigen plekje op een onbewoond eiland. Toch kan het, midden in het IJmeer onder de rook van Amsterdam, Almere en Muiden. Forteiland Pampus heeft zichzelf in pachtbare percelen verdeeld, zodat bezoekers die hiervoor interesse hebben ter plekke of via deze website eilandpachter kunnen worden. De pacht heeft wederzijdse voordelen. De pachter geniet van ruime kortingen en het eiland van ondersteuning die ten goede komt aan het behoud van het erfgoed.

Als eilandpachter heb je het recht om tijdens het seizoen je eigen perceel en de rest van het eiland te betreden, zonder dat daar een entreekaartje voor nodig is. Pacht je twee percelen, dan mag je daarbij ook gratis meevaren vanuit Muiden. Een ander voordeel dat je als Pampuspachter hebt, is de 10% korting op je bestedingen in het paviljoen. De korting geldt zowel in het horecagedeelte als in de museumshop op reguliere dagen, niet bijvoorbeeld bij Winterlicht of een evenement als Proef Pampus.

De pacht geldt voor minimaal 1 jaar, loopt door tot wederopzegging en kan ook via internet worden aangegaan. Alle buitenpercelen kosten €25,-. De binnenpercelen zijn vanaf €50,- te pachten. Stichting Pampus zal de pachtopbrengst gebruiken voor het in stand houden van het Pampus-erfgoed. Pampus is het belevingscentrum van de Stelling van Amsterdam en staat op de UNESCO lijst van Werelderfgoederen.

 

Hoe word ik eilandpachter?

  • Op het eiland kun je bij de museumshop een aanmeldformulier invullen en ter plekke een beschikbaar perceel uitzoeken. Als je op de dag van je bezoek op het eiland Pampuspachter wordt, verrekenen we je entreegeld met de pacht. Je geniet dus direct al van een bezoekerskorting! Zodra we administratief alles in orde gemaakt hebben, sturen we je daarna het pachtbewijs en je toegangspasje toe. De 10% korting in het Paviljoen gaat in bij je volgende bezoek, als je van Pampus het pasje ontvangen hebt.
  • Online word je pachter door een mailtje te sturen naar vrienden@pampus.nl. Je ontvangt dan alle informatie en het aanmeldformulier. (Als je wilt kun je ons ook direct al een afbeelding sturen waarop je aangeeft welk perceel je wilt huren. Je kunt hiervoor een zwartwit afbeelding downloaden, duidelijk aangeven welk perceel de jouwe moet worden en ons die sturen als scan of afbeelding.) Na ontvangst van je aanmelding, sturen we je zo snel mogelijk het pachtbewijs en een pasje waarmee je onbeperkt toegang tot het fort en/of het veer vanuit Muiden hebt, evenals de 10% korting voor de horeca en de museumshop.

 

Welke percelen zijn nog vrij?

  • klik hier voor het overzicht in kleur d.d. 29-08-2018
  • klik hier voor een printbare zwartwit versie, waarop je kunt aangeven welk perceel jij wilt pachten (de witte percelen zijn al verpacht)

 

Pachten als je bezitter bent van een eigen boot, een Museumkaart of een Muiderpas, of altijd via Amsterdam IJburg de oversteek wilt maken… 

  • Bezitters van een Museumkaart of een Muiderpas hebben aan het pachten van één perceel al voldoende om gratis mee te kunnen varen vanuit Muiden, het gehele eiland te kunnen bezoeken en te kunnen genieten van de 10% korting in het paviljoen.
  • Kom je met je eigen boot naar Pampus varen, dan heb je aan één perceel voldoende om het gehele eiland te kunnen bezoeken en te kunnen genieten van de 10% korting.
  • Eilandpachters die vanuit Amsterdam IJburg de oversteek naar hun perceel maken, betalen alleen aan de Veerdienst Amsterdam het bedrag van het retourtje. (Net zoals dat geldt voor houders van een Museumkaart.) 

 

Wil je als eilandpachter Pampus ondersteunen, maar hoef je er niets voor terug? Geniet dan van een fiscaal voordeel! 

Wil je ‘gewoon’ eilandpachter van Pampus zijn, zonder dat je er iets voor terug wilt? Kies er dan voor om minimaal 5 jaar tenminste € 25,- per jaar te doneren. Je kunt dan je donatie met factor 1,25 aftrekken bij je belastingaangifte, omdat Pampus een zogenoemde culturele ANBI-instelling is. We sturen je hiervoor een formulier van de Belastingdienst toe. Uiteraard ontvang je als eilandpachter wel een Pampusperceel als blijk van waardering en verbondenheid.