BankGiro Loterij schenkt 325.000 euro aan Stichting Werelderfgoed Nederland

22-02-2018

Tijdens het Goed Geld Gala 2018 is bekendgemaakt dat Stichting Werelderfgoed Nederland 325.000 euro krijgt van de BankGiro Loterij.

Het bedrag zal gebruikt worden om een identieke exhibit neer te zetten op de tien UNESCO Werelderfgoederen in Nederland. Deze exhibit zal bezoekers informeren dat deze erfgoederen deel uitmaken van een wereldwijd netwerk van bijzondere en waardevolle plekken, en dat ze zich kunnen meten met deze wereldberoemde iconen.

Als visitor centre van de Stelling van Amsterdam, één van de tien Nederlandse Werelderfgoederen, zullen we je over deze exhibit op de hoogte houden!

In totaal konden 78 culturele organisaties op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ruim 74,8 miljoen euro verdelen. Een recordopbrengst voor cultuur in Nederland. Vorig jaar was dit nog 66,9 miljoen. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij. De opbrengst van de BankGiro Loterij is bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek. Een doelstelling die perfect aansluit bij die van ons en bij die van Stichting Werelderfgoed Nederland.

De meeste van de 78 culturele organisaties ontvangen jaarlijks steun van de BankGiro Loterij, variërend van 200.000 euro tot ruim 15 miljoen euro per jaar voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dankzij de hogere opbrengst kon de loterij 15 culturele instellingen bovendien verrassen met een extra schenking voor een specifiek project of een eenmalige donatie.
Een overzicht van alle schenkingen is te vinden op de website van de BankGiro Loterij.