Avonturen op een zelfvoorzienend eiland!

08-05-2019

Ben jij net als Pampus gespind op een groene toekomst? En lijkt het je geweldig om eens een nacht op het eiland door te brengen? Dan hebben we leuk nieuws voor je! Deze zomer gaan we meerdere kampeernachten organiseren in samenwerking met Campspace en Bluecamp. Niet zomaar kamperen, maar een soort crowdfund-kamperen. Met de extra overnachtingsopbrengsten willen we namelijk een eerste onderdeel van nogal grote verduurzamingsplannen bewerkstelligen: het nieuw leven inblazen van de zogenaamde Vredesprivaten. Dit gebouwtje is nog zo goed als onbekend op Pampus en huisvestte vroeger de toiletten voor de hogere officieren.

camp the night op forteiland pampus tijdens zomerlicht

Er komen 4 nachten dat het eiland open gaat voor veel verschillende kampeerders, een Camp the Night zoals we dat vorig jaar ook samen met Campspace organiseerden. Er komen nachten dat maar kleine groepjes tot max. 6 personen mogen overnachten. En er komen nachten die aansluiten op ons pop-up restaurant Zomerlicht. Groepjes van 2 tot 6 personen die komen dineren, mogen dan op het eiland blijven terwijl de rest van de gasten terug vaart naar de vaste wal.

Binnenkort gaan we hier uitgebreider over informeren. Alle nachten worden heel speciaal! Op de vier grote groepsnachten gaan we met zijn allen vegetarisch barbecueën. We hebben al gezien wat onze chef in petto heeft voor iedereen en echt… om je vingers bij af te likken! En de kleinere nachten worden ook magisch. We bouwen speciaal voor die meer exclusieve nachten een tijdelijk keukentje en van Bluecamp krijgen we 3 geweldige tenten te leen. Die staan dus al kant-en-klaar voor je gereed als je op het eiland komt!
Wil je hierover geen nieuws missen? Mail naar anouschka@pampus.nl dan zorgt zij ervoor dat je op een speciale mailinglist komt te staan en je als eerste kans krijgt om te boeken!

Campspace is een startup uit Leiden met maar één missie: make camping cool again. Camp anywhere is het motto. Kamperen is eigenlijk al heel cool, maar het wordt nog cooler als je het overal kan doen.
Toen de mensen achter Campspace hoorden van de plannen om de zelfvoorziening van het eiland te verduurzamen, vonden ze dat ook heel cool. Ze boden spontaan hun hulp aan, want als iemand iets van kamperen weet, zijn zij het wel.

BlueCAMP laat je slapen op bijzondere plekken onder hun high tech tenten gemaakt van versleten spijkerbroeken. Zij kregen via Campspace te horen over de Pampus plannen om via kampeernachten te crowdfunden. Het sprak ze aan en opnieuw kreeg Pampus hulp aangeboden. Er gaan drie mooie tenten op Pampus neergezet worden. Tenten waar je als kampeerder zo in kan.

Meer informatie over de Pampus overnachtingen volgt binnenkort. Leuk dat je interesse hebt!