Duurzaamheid op Pampus: biodiversiteit op je bord

Op Forteiland Pampus zijn we altijd bezig met duurzaamheid en zelfvoorzienend leven. In een interview met Van Amsterdamse Bodem vertelt onze horecamanager Anne Engel hoe we op Pampus niet alleen fossielvrij werken, maar ook bewust omgaan met eten.

Eten in harmonie met de natuur

Bij Pampus kiezen we zoveel mogelijk voor plantaardige gerechten, met oog voor biodiversiteit. Overdag serveren we volledig plantaardige lunches en bij het diner gebruiken we maximaal 20% dierlijke eiwitten. Zo dragen we bij aan het herstel van de natuur en sluiten we aan bij de principes van het Planetary Health Diet.

Biodiversiteit op je bord

We zijn onderdeel van de beweging Biodiversiteit op je Bord, die zich inzet voor natuurherstel door te koken met gewassen die de biodiversiteit versterken. Denk aan vergeten groenten, inheemse plantensoorten en producten die bijdragen aan een gezond ecosysteem.

Bewustwording door smaak

Anne benadrukt het belang van voedselkeuzes: “Mensen staan vaak niet stil bij de impact van hun eten. Door op Pampus te koken met duurzame producten en bijvoorbeeld zaden van bijzondere bonenrassen mee te geven, willen we gasten inspireren om ook thuis bewuster te kiezen.”

Meer lezen? Het volledige interview met Anne Engel is te vinden op Van Amsterdamse Bodem:
👉 Lees het interview hier

biodiversiteit op je bord

Fotograaf: Carly Wollaert