Komend weekend (27 en 28 mei) is er weer verkeershinder op de A1 en A6! Kijk hier voor meer informatie!
Muiden is een kleine vestingstad. In het centrum is het vooral in de toeristische maanden april - augustus niet aan te raden om op zoek te gaan naar een parkeerplek. Gelukkig biedt Muiden net buiten het centrum voldoende parkeergelegenheid.
Tot 1 juni 2017 zijn er regelmatig werkzaamheden op de A1 die hinderlijk kunnen zijn voor de bereikbaarheid van Muiden.. Bekijk hier het overzicht van alle werkzaamheden. Of lees de laatste informatie op www.vananaarbeter.nl. Plan je route eenvoudig met Google maps.   Muiden parkeren  

Veerboot en Parkeren

De vaste ligplaats van veerboot Stern is aan de Herengracht in Muiden, tegenover huisnummer 33. Dat is ongeveer 200 meter lopen na Ome Ko. Vanaf de A1 is Muiden eenvoudig te bereiken en in en net buiten het centrum (op loopafstand van de veerboot) zijn er de volgende parkeermogelijkheden:
  1. Parkeren op P1 aan de Maxisweg, hoek Weesperweg (gratis en onbewaakt, op 10 minuten loopafstand van de veerboot) Neem afslag 3 Muiden/Weesp en volg de borden Muiden. Na 1 kilometer, vóór de Spieringbrug linksaf naar Muiden over de Weesperweg (volg niet de borden richting Muiderslot!). De weg maakt een slingerbocht naar rechts, dan naar links en direct daarna ligt P1 aan de linkerzijde. Er zijn hier 167 parkeerplaatsen met drie extra voor gehandicapten.
  2. Parkeren op P2 aan de Lange Muiderweg (betaald en met cameratoezicht, op 10 minuten loopafstand van de veerboot) Neem afslag 3 Muiden/Weesp en volg de borden Muiden. Na 1 kilometer rechtdoor óver de Spieringbrug richting Muiden Oost. Na de brug maakt de Mariahoeveweg een ruime bocht naar links. Bij de volgende bocht naar rechts de weg NIET vervolgen, maar naar links afslaan de Lange Muiderweg op. Direct rechts ligt dan  P2. Er zijn hier 145 parkeerplaatsen. Tarief tussen 09:00-21:00 uur €1,- per uur. Een dagkaart kost € 7,20
  3. Parkeren in Muiden zelf op parkeerplaatsen 1 t/m 5 (betaald en onbewaakt, op enkele minuten loopafstand van de veerboot) Bij parkeerplaats 1 zijn 23 parkeerplaatsen, bij 2 zijn het er 12, bij 3 zijn het er 41 en twee extra voor gehandicapten, bij 4 zijn het er 25 met drie extra voor gehandicapten en bij 5 zijn het er 22. Tarief tussen 09:00-21:00 uur € 2,40 per uur. Een dagkaart kost € 21,60.
Let op: Betalen kan in heel Muiden alleen met een pinpas of met creditcard. Met een parkeerapp zoals ANWB Parkeren, ParklineYellowbrick en Parkmobile betaal je nooit teveel en ben je altijd flexibel in de vertrektijd vanaf Pampus!
Openbaar Vervoer
  • Neem de trein naar NS station Weesp. Vanaf hier bus 110 naar halte ‘Brandweerkazerne Muiden’. Deze halte ligt bij punt 1 op de plattegrond.
  • Neem de trein naar NS station Amsterdam - Amstel. Vanaf hier bus 320, 322 of 327 naar halte ‘P+R Terrein Muiden’. Deze halte ligt vlakbij de afslag van de A1, op 30 minuten loopafstand van de veerboot (2 km). Overstappen op de 110 kan ook.
  • Vanaf halte ‘Brandweerkazerne Muiden’: loop naar de rotonde en houdt rechts aan, het centrum van Muiden in. Ga dan linksaf over de sluis (brug). Veerboot Stern ligt ca. 200 meter verder afgemeerd.