Route naar de veerdienst en parkeren

Muiden is een kleine vestingstad. In het centrum is het vooral in de toeristische maanden april – augustus niet aan te raden om op zoek te gaan naar een parkeerplek. Gelukkig biedt Muiden net buiten het centrum voldoende parkeergelegenheid. Tevens is Muiden zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Kaart van Muiden

Veerboot

De vaste ligplaats van veerboot Stern is aan de Herengracht in Muiden, tegenover huisnummer 33. Dit is bij de groene S op de plattegrond.

Parkeren

Gratis parkeren 

P1, P+R Terrein Maxisweg, direct aan noordkant van de A1. Afslag 3 Weesp / Muiden. Er zijn hier 167 parkeerplaatsen.

Betaald parkeren 

P2, Mariahoeveweg, direct aan noordkant van de A1. Afslag 4 Muiden-Oost. Er zijn hier 145 parkeerplaatsen.
Tarief tussen 09:00-21:00 uur €1,- per uur. Een dagkaart kost € 7,20.

P 3 t/m 5. Tarief tussen 09:00-21:00 uur € 2,40 per uur. Een dagkaart kost € 21,60. Let op: Betalen kan alleen met een pinpas, creditcard of mobiele diensten zoals Yellowbrick, Parkline of ANWB Parkeren.

Vanaf de parkeerplaatsen staat met bordjes de route naar de veerboot aangegeven. Het is ongeveer tien minuten lopen door het sfeervolle centrum van Muiden.

Let op: de parkeerautomaten accepteren alleen pinpas of creditcard. Wij adviseren u om te betalen met een mobiele dienst zoals Yellowbrick, Parkline of ANWB Parkeren. Dan bent u flexibel in uw vertrektijd vanaf Pampus en u betaalt nooit te veel

 Openbaar Vervoer

  • Neem de trein naar NS station Weesp. Vanaf hier bus 110 naar halte ‘Brandweerkazerne Muiden’. Deze halte ligt bij punt 1 op de plattegrond.
  • Neem de trein naar NS station Amsterdam – Amstel. Vanaf hier bus 320, 322 of 327 naar halte ‘P+R Terrein Muiden’. Deze halte ligt bij parkeerplaats P1 op de plattegrond.
  • Vanaf de haltes: loop naar het centrum van Muiden en ga over de sluis linksaf. Veerboot Stern ligt ca. 200 meter verder afgemeerd.